15. 04. 2019 - 15:20
ON JE PRIMARNI UNITEDOV CILJ Solskjaeru dovode zvijezdu od...
907
Shares
ON JE PRIMARNI UNITEDOV CILJ Solskjaeru dovode zvijezdu od preko 100 miliona - s njim će imati GRANITNU ODBRANU

KOULIBALY VELIKA ŽELJA

ON JE PRIMARNI UNITEDOV CILJ Solskjaeru dovode zvijezdu od preko 100 miliona - s njim će imati GRANITNU ODBRANU

Sport.ba
15. 04. 2019 - 15:20
0
Shares

Manchester United je bio vrlo loš ove sezone u odbrani, te će, kako se izvješćuje, ovog ljeta izvesti mamutsku ponudu da dovede svoj primarni defanzivni cilj.

pogba-united

Crveni đavoli su primili 44 gola u 333 utakmice Premier lige, dajući im najgori defanzivni rekord u prvih osam ekipa na tabeli.

solskjaer

To se događa unatoč činjenici da Ole Gunnar Solskjaer ima bezbroj mogućnosti koje su mu već na raspolaganju, pa je možda pitanje kvalitete nad količinom.

barcelona-messi-rakitic-suarez-solskjaer

Kao što se vidjelo utjecajem Virgila van Dijka u Liverpoolu, otkako se prošle godine pridružio iz Southamptona, potpisivanje odbrambenog igrača s visokim obeštećenjem moglo bi napraviti razliku u stvaranju granitne odbrane.

liverpool-van-dijk

Imajući na umu Holanđanina, The Express tvrdi da će nakon što je Real Madrid zacijenio Raphael Varanea, Manchester United krenuti po Napolijevog Kalidou Koulibalyja.

varane5

koulibaly-balotelli

Međutim, ni taj transfer neće biti jeftin, jer je sugerirano da će morati platiti talijanskim divovima 110 miliona funti, što će zasjeniti svjetski rekord u transferima za odbrambenog igrača kojeg je prošlog ljeta Liverpool postavio na Van Dijku. Sport kaže da je on stigao na Anfield za 75 miliona funti.

virgil-van-dijk1

Učitaj još novosti