15. 04. 2019 - 09:35
TOLIKO TOGA JE DAO STAROJ DAMI Legendarni Talijan objavio kraj...
907
Shares
TOLIKO TOGA JE DAO STAROJ DAMI Legendarni Talijan objavio kraj karijere

ANDREA BARZAGLI

TOLIKO TOGA JE DAO STAROJ DAMI Legendarni Talijan objavio kraj karijere

15. 04. 2019 - 09:35
0
Shares

Standardni član odbrane Juventusa te nekoć talijanske reprezentacije - Andrea Barzagli - objavio je da na kraju sezone završava karijeru. 

On će u maju napuniti 38 godina te je bilo i za očekivati da njegova avantura u Torinu dođe svome kraju, a odlučio je da neće tražiti novi klub već se oprostiti s novom titulom u Serie A, a možda i u Ligi prvaka. 

Staroj dami pristupio je iz Wolfsburga 2011. godine za mizernu odštetu od 300 hiljada eura, što se u konačnici pokazalo kao prava pljačka. Postao je simbol granitne odbrane Juventusa koji su još činili Bonucci, Chiellini te Buffon, a ako se ne dogodi nevjerovatno čudo u zadnjih sedam kola, onda će stići do osmog naslova prvaka u nizu. Tome je dodao i četiri Kupa te Superkupa, tako da će iza njega ostati iznimno trofejno razdoblje u dresu najjačeg talijanskog kluba. 

Igračku afirmaciju Barzagli je stekao u Palermu, koji ga je 2008. za 14 milijuna eura prodao u Wolfsburg, nakon čega se vratio na Apenine. Za reprezentaciju Italije odigrao je 74 utakmice, a 2006. se okrunio naslovom svjetskog prvaka. 

Učitaj još novosti