14. 04. 2019 - 16:50
NIKO NIJE SIGURAN Zidane na ljeto spremio generalnu čistku u...
907
Shares
NIKO NIJE SIGURAN Zidane na ljeto spremio generalnu čistku  u Real Madridu

ŠPANIJA

NIKO NIJE SIGURAN Zidane na ljeto spremio generalnu čistku u Real Madridu

Sport.ba
14. 04. 2019 - 16:50
0
Shares

Zinedine Zidane   se nakon samo 284 dana vratio na klupu Real Madrida. Nakon serije loših rezultata, ispadanja iz Lige prvaka, Kupa kralja i utrke za prvaka Španjolske, Real je upao u veliku krizu. To je poslom platio Santiago Solari koji je razriješen dužnosti, a umjesto njega vraćen je legendarni Francuz koji je na Bernabeu donio tri uzastopne Lige prvaka.

zidane-perez

Povratak Zizoua bio je veliki šok. Možda još i veći nego kad je ljetos sazvao izvanrednu presicu i objavio da odlazi iz Reala. Zidane je navodno predbacio Florentinu Perezu prodaju Ronalda i forsiranje Garetha Balea kao prve napadačke violine Madriđana. Perez je smatrao da se isplati prodati Portugalca za 105 miliona  eura Juventusu, kad u ekipi  ima Benzemu, Balea, Asensija i brazilsko čudo od djeteta, Viniciusa. Bila je to pogreška koju je Real platio katastrofalnom sezonom.

vinicius

Perez je u očaju pozvao Zidanea, a ovaj se pristao vratiti u posrnuli klub. Bilo je to veliko iznenađenje jer mnogima nije bilo jasno zašto bi se Zidane vratio nakon što se povukao u idealnom trenutku, kad je bio na vrhu. Španjolski mediji tvrde da je Francuz pristao doći, ali pod uslovom  da će on birati ekipu  za sljedeću sezonu i da mu Perez osigura dovoljnu količinu novca kako bi stvorio ekipu po svojem guštu. No da bi se to ostvarilo, puno će igrača morati otići s Bernabeua.

hazard

Hazard je već jednom nogom na Bernabeu, španjolski mediji pišu kako je sjajni Belgijac već počeo tražiti kuću u Madridu, Luka Jović je navodno nova devetka Kraljeva, a pravu ofenzivu na tržištu Real će odraditi na ljeto kad krene ljetni prijelazni rok.
Očito se sprema puno promjena u Realu iza kojega je užasna sezona. Da je to tako, potvrđuje i ugledna i poslovično dobro informirana Marca, inače madridski list blizak Realu.

"Real traži nešto novo i sprema se revolucija u početnih 11. Puno toga će se promijeniti. Neki igrači će doći, a drugi će napustiti klub ovog ljeta", stoji u uvodu teksta u kojem se Marca pozabavila potencijalnim promjenama u svlačionici Reala.

marcelo-ramos

Keylor Navas, Varane, Marcelo, Kroos i Bale imenovani su kao igrači koji će na ljeto napustiti Real, upitan je i status Carvajala, a Ramos, Benzema, Isco, Casemiro i Modrić ne bi trebali razmišljati o promjeni sredine.

"Interov pokušaj proteklog ljeta je sada prošlost. Osvajač Zlatne lopte ne planira nikamo otići i u ovim trenucima ni on ni klub ne žele da njegovom ostanku u Španjolskoj dođe kraj", stoji u objašnjenju uz Modrićev status.

 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti