12. 04. 2019 - 15:28
POBJEDA KOJA SE PAMTI Remizirali protiv Farskih Otoka, a onda...
907
Shares
POBJEDA KOJA SE PAMTI Remizirali protiv Farskih Otoka, a onda pobijedili svjetske prvake

RUKOMET

POBJEDA KOJA SE PAMTI Remizirali protiv Farskih Otoka, a onda pobijedili svjetske prvake

Sport.ba
12. 04. 2019 - 15:28
0
Shares

Da sport nekada zaista  piše čudesne priče, uvjerili smo se bezbroj puta. A jedni od onih koji su se također upisali u knjigu ove poznate izreke su rukometaši Crne Gore. 


Njihov kvalifikacijski put ka Europskom prvenstvu vrlo je trnovit. Nalaze se u grupi  s Danskom, Ukrajinom i Farskim Otocima. Poslije prva dva kola, činilo se kako će našie  komšije  propustiti smotru najboljih ekipa  Europe. Prvo su se propisno osramotili u domaćoj utakmici kada su odigrali 24:24 protiv Farskih Otoka, da bi četiri dana kasnije lakoćom izgubili od Ukrajine. 

Praktički su već bili prežaljeni uoči dolaska Danske u Podgoricu, a onda se dogodilo čudo i najveća pobjeda u historiji  crnogorskog rukometa. Igrači Zorana Roganovića pobijedili su aktualnog svjetskog prvaka te olimpijskog pobjednika iz Rio de Janeira, čime su se ponovno doveli u dobitnu poziciju za plasman na prvenstvo. Danska je bila predvođena Mikkelom Hansenom, najboljim igračem svijeta, ali Crna gora je imala u svojim redovima Miloša Božovića (7 golova), dok je Nebojša Simić skinuo 16 lopti. 

Uslijedilo je veliko i zasluženo slavlje u Morači, a ove dvije ekipe  će uzvrat odigrati već za dva dana u Danskoj

(Sport.ba)

Učitaj još novosti