09. 04. 2019 - 15:10
SLIJEDE DVA IZUZETNO BITNA DUELA Pobjede nad Fincima vode nas...
907
Shares
SLIJEDE DVA IZUZETNO BITNA DUELA Pobjede nad Fincima vode nas na Euro

NIKOLA PRCE OPTIMISTA

SLIJEDE DVA IZUZETNO BITNA DUELA Pobjede nad Fincima vode nas na Euro

09. 04. 2019 - 15:10
0
Shares

Tandem poljskog Azotija, Nikola Prce i Marko Panić, trebao bi biti jedan od ključnih u pohodu rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine na premijerno učešće na jednom evropskom prvenstvu.

Pred bh. timom su dvije utakmice s Finskom (11. aprila u Vanti i 14. aprila u Tuzli) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine u Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

Pred okupljanje je u fokusu činjenica da selektor “Zmajeva” Bilal Šuman ne može računati na Vladimira Vranješa, Ivana Karačića i Marka Tarabochiju.

- Povrede su nas pokosile. Sve pada na Josipa Perića kao srednjeg beka. Jedino što igramo s Fincima koji su ipak najslabija ekipa u grupi iako će biti teško i s njima. I oni imaju nekoliko dobrih igrača koji nastupaju u ekipi Rihimen. Igrali su Ligu prvaka i imali su solidne rezultate - poručio je 38-godišnji Prce i dodaje:

- Morat ćemo to nekako nadoknaditi, kao i ulogu Vranješa u odbrani. Imamo igrače koji to mogu ostvariti.

Prce poznaje Fince i iz klupskog rukometa, odnosno ekipe Rihimen koja je ove sezone igrala Ligu prvaka.

- S Azotijem sam bio na pripremama u Finskoj i igrali smo dvije utakmice s njima. Nico Ronnberg i Teemu Tamminen su njihove glavne zvijezde u klubu i reprezentaciji i bit će najveća opasnost.

Ronnberg je bio veoma efikasan ove sezone, a Tamminen ima odriješene ruke i radi šta hoće - prokomentirao je Prce.

Naglašava da će za nas najvažnija biti igra u odbrani.

- Ako ih našom dobrom odbranom zaustavimo, onda će sve biti puno lakše, pogotovo u toj prvoj gostujućoj utakmici. Ako ih shvatimo kako treba, onda ćemo se zbiti i riješiti to jer inače bi bio podbačaj da ovu šansu ne iskoristimo. Moramo shvatiti da nam te utakmice mogu puno dati - naglašava Prce.

BiH sa dvije pobjede može gotovo riješiti pitanje plasmana na Euro.

- Ako pobijedimo, onda smo mirni do ljeta, a ako ostali rezultati budu “normalni”, mislim da ćemo riješiti plasman na EP. U ranijem meču u Finskoj lako smo ih dobili, ali oni uvijek nekoga iznenade. Prije dvije godine su dobili Austrijance, ove godine se nadam da njihovo iznenađenje nećemo biti mi - rekao je Prce.

Učitaj još novosti