26. 03. 2019 - 17:00
DŽEKO PRVA OPCIJA ZA INTER Žele ga u svojim redovima umjesto...
907
Shares
DŽEKO PRVA OPCIJA ZA INTER Žele ga u svojim redovima umjesto problematičnog Icardija

TRANSFERI

DŽEKO PRVA OPCIJA ZA INTER Žele ga u svojim redovima umjesto problematičnog Icardija

Sport.ba
26. 03. 2019 - 17:00
0
Shares

Nakon  svega što se dogodilo Inter se polako sprema na život poslije Maura Icardija. Argentinskom golgeter oduzeta je kapetanska traka jer odbija produžiti novi ugovor, a onda je njegova supruga i agent Wanda Nara javno kritizirala klub s Giuseppe Meazze pa jedan od najboljih napadača Europe nije ni igrao zbog navodne povrede. Kako je i ranije Icardi pravio probleme (sukobio se s vlastitim navijačima) u redovima Nerazzurra izgubili su strpljenje i vjerojatno će ga prodati na ljeto, iako se nedavno vratio u ekipu.

Međutim, ko bi ga mogao zamijeniti? Ako pitate talijanske medije, prema posljednjim informacijama to je - Edin Džeko.

Kapiten  naše reprezentacije ima ugovor s Romom do 2020. godine, a njegovo produženje je za sada jako daleko s obzirom na to da Rimljani proživljavaju težak period nakon eliminacije u Ligi prvaka, otkaza treneru Eusebiju Di Francescu i odlaska sportskog direktora Monchija. 

Njegova cijena iznosi oko 30 miliona eura, koliko klub s Olimpica traži za 33-godišnjeg napadača, koji trenutačno zarađuje po sezoni 4,5 miliona eura.


Icardi je za šest godina u Interu odigrao 210 utakmica i zabio 122 gola, uz 26 asistencija. S druge strane, Džeko  je od 2016. za Romu u 169 mečeva 85 puta tresao mreže rivala, uz 36 asistencija. 

U slučaju da plan oko Džeka propadne Inter ima i plan B, a to je Duvan Zapata koji je ove sezone za Atalantu zabio 22 gola uz sedam asistencije u 32 utakmice, a imao je nevjerovatnu seriju kada je od početka decembra 2018. do sredine februara ove godine pogađao u deset uzastopnih utakmica.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti