26. 03. 2019 - 15:20
KOVAČIĆ SVE BLIŽI ODLASKU IZ ENGLESKE Kontakt uspostavljen sa...
907
Shares
KOVAČIĆ SVE BLIŽI ODLASKU IZ ENGLESKE Kontakt uspostavljen sa dva kluba

TRANSFERI

KOVAČIĆ SVE BLIŽI ODLASKU IZ ENGLESKE Kontakt uspostavljen sa dva kluba

Sport.ba
26. 03. 2019 - 15:20
0
Shares

Prošle sedmice  pisali smo kako će Mateo Kovačić sigurno ostati u Chelseaju ukoliko se ispuni jedan jedini uslov. Hrvatski reprezentativac zadovoljan je u Londonu pod trenerom Maurizijem Sarrijem, ne želi se vraćati u redove Real Madrida odakle je otišao u Premiership na jednogodišnju posudbu, a klub sa Stamford Bridgea također ga želi otkupiti.

Ipak, za takav scenarij, jedan uslov se mora ispuniti, a on je vezan uz FIFA-inu kaznu engleskom gigantu. Naime, krovna svjetska fudbalska organizacija prije nešto više od mjesec dana odriješila je kaznu Chelseaju zbog nedopuštene registracije maloljetnih fudbalera van Europske unije. Bluesi su dobili kaznu od dva prijelazna roka u kojima ne smiju trgovati igračima, što bi se inicijalno trebalo odnositi na nadolazeće ljeto i sljedeću zimu (januar 2020.).

Ipak, u prvih nekoliko sedmica pojavio se optimizam kod Engleza kako bi žalbama Sportskom arbitražnom sudu u Laussane mogli odgoditi ove dvije kazne i 'naoružati' se pojačanjima ovog ljeta. Međutim, kako vrijeme odmiče, prenose inozemni mediji, sve je izglednije kako Chelsea neće uspjeti iscrpiti sve zakonske instance prije početka transfer perioda ovog ljeta. Ukratko, to znači da će kazna početi vrijediti već od ovog ljeta, pa bi tako i Kovačić bio primoran vratiti se u redove Kraljevskog kluba.

Hrvatski veznjak svjestan je da nije u prvim planovima novog-starog trenera Los Blancosa, Zinedinea Zidanea, stoga je već uposlio svog klijenta da se raspita kod određenih klubova kako se ne bi morao vratiti u španjolsku prijestolnicu.

Kako prenose talijanski mediji, agent 24-godišnjeg fudbalera već je uspostavio kontakt s dva europska velikana. Riječ je o njegovom bivšem klubu, milanskom Interu i munchenskom Bayernu. Corriere dello Sport navodi kako je Inter kontaktirao igrača i da su ostvareni „inicijalno pozitivni razgovori“, dok ostatak medija prenosi kako su oba kluba „jako rezervirana“ po pitanju suradnje s bivšim igračem zagrebačkog Dinama. Ipak, Nerazzuri se čine kao teža opcija za suradnju jer povratak 'Kove' na Giuseppe Meazzu nije na listi prioriteta novog vlasnika Suninga. Naime, Inter je 'bacio oko' na Stefana Sensija, 23-godišnjeg veznjaka Sassuola, a što će biti s karijerom Vatrenog preostaje nam tek vidjeti.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti