25. 03. 2019 - 20:30
KVALIFIKACIJE ZA EURO Turci razvalili Moldaviju
907
Shares
KVALIFIKACIJE ZA EURO Turci razvalili Moldaviju

KVALIFIKACIJE

KVALIFIKACIJE ZA EURO Turci razvalili Moldaviju

Sport.ba
25. 03. 2019 - 20:30
0
Shares

Reprezentacija Turske je maksimalna nakon prva dva kola, nakon pobjede protiv Albanije (2:0), slavili su na stadionu u Eskišehiru protiv Moldavije sa ubjedljivih 4:0 (2:0).

Igrao se 24. minut kada su došli do prednosti, Čalhanoglu je uhvatio "makazice" u kaznenom prostoru rivala, nije najbolje zahvatio loptu, ali je na njegovu sreću ona pala pred Kaldirima, koji sa 10ak metara postiže gol za 1:0. 

Samo dva minuta kasnije, Burak Jilmaz pronalazi Tosuna, a napadač Evertona duplira prednost Turske. 

Imali su Turci još par prilika preko Tosuna do odmora, ali je golman Moldavije Košelev uspeo da sačuva mrežu.

Otišlo se na odmor sa 2:0, da bi nakon sedam minuta igre u nastavku Burak pao u kaznenom prostoru Moldavije, sudija je pokazao na kreč.

Iskusni napadač Bešiktaša je preuzeo odgovornost, ali se još jednom ponovilo nepisano pravilo da igrač nad kojim je napravljen penal ne treba da ga izvodi, sačuvao je Košelev mrežu, ostalo je 2:0.

Ipak, iz kornera koji je usljedio, Turska dolazi do trećeg gola, Tosun je dobro skočio pred golom rivala, postigao drugi gol na utakmici za 3:0.

Nastavili su Turci da napadaju, da bi vezista Kajzerija Deniz Turudž upisao drugu asistenciju na utakmici, ovoga puta je u trepavicu pogodio Ajhana, koji glavom postiže četvrti gol za domaću selekciju na utakmici.

Do kraja nije bilo promjene rezultata, ubedljiv trijumf Turske, koji je mogao da bude i daleko ubjedljiviji, da golman Moldavije Košelev nije imao pet odbrana.

Nakon dva kola, Turci maksimalni, uz gol razliku 6:0.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti