25. 03. 2019 - 16:16
VELIKI PROBLEMI ZA TOTTENHAM Nakon izgradnje stadiona...
907
Shares
VELIKI PROBLEMI ZA TOTTENHAM Nakon izgradnje stadiona otkrivena strašna greška

ENGLESKA

VELIKI PROBLEMI ZA TOTTENHAM Nakon izgradnje stadiona otkrivena strašna greška

Sport.ba
25. 03. 2019 - 16:16
0
Shares

Nakon  tri godine mukotrpnih radova Tottenham je napokon završio novi stadion u koji su uložili milijardu funti. Na izgradnji je istovremeno znalo raditi više od 1000 radnika 24 sata dnevno. Tottenham se u novi dom trebao useliti početkom sezone, ali to će službeno učiniti 3. aprila domaćom utakmicom protiv Crystal Palacea.

Tada bi novi White Hart Lane mogao biti rasprodan ili barem blizu punog kapaciteta od 62 hiljade ljudi. U svakom slučaju, navijači Spursa nakon dugo čekanja će iskusiti kako je gledati svoju ekipu na jednom od najljepših fudbalskih stadiona na svijetu.

Ipak, ovaj prekrasan stadion ima jednu manu, tako barem tvrdi jedan navijač Arsenala na Twitteru. Jučer je odigrana prva utakmica u novom domu Tottenhama između U18 ekipe Spursa i Southamptona, a susretu je prisustvovalo 30 hiljada ljudi. Spomenuti navijač objavio je fotografiju sa sjeverne tribine 


Na njoj se vidi stub koji zaklanja pogled na teren, ali navijači Tottenhama ubrzo su u komentarima odgovorili da se radi o okviru prozora svečanog salona i da je objavio fotografiju zbog ljubomore. Topnici i Spursi su mrski rivali, kako na terenu tako i među navijačima. Ako je ovo uistinu stub, onda je to veliki propust i nešto što će se pod hitno morati ispraviti.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti