25. 03. 2019 - 15:00
NIJE POLOŽIO KOD KLOPPA: Zvijezda Liverpoola odlazi za 50...
907
Shares
NIJE POLOŽIO KOD KLOPPA: Zvijezda Liverpoola odlazi za 50 miliona funti

PREMIERSHIP

NIJE POLOŽIO KOD KLOPPA: Zvijezda Liverpoola odlazi za 50 miliona funti

Sport.ba
25. 03. 2019 - 15:00
0
Shares

Liverpool je prošlog ljeta odlično trgovao. Za tada rekordne novce doveden je vratar Alisson iz Rome, a Redsi su za njega platili 62 i pol milijuna eura. Tada je to bio najvrijedniji golmanski transfer na svijetu, ali ga je prestigao odlazak Kepe Arizabalage u Chelsea. Pored toga, iz Monaca je doveden Fabinho, koji se pokazao kao izrazito koristan na više pozicija, pogotovo u obrani kada su povrede poharale momčad Jurgena Kloppa.

fabinho3

Osim toga, za sitne novce (manje od 15 miliona eura), doveden je vrlo dobri Xherdan Shaqiri, a jedini igrač koji nije opravdao uloženo, zasad je Naby Keita. Reprezentativac Gvineje još je u ljeto 2017. godine dogovorio transfer iz RB Leipziga u redove kluba s Anfielda za 60 miliona eura, a u konačnici je tamo stigao naredno ljeto. Iako kod njemačkog trenera dobiva dosta prilika, zaigravši u 21 prvenstvenoj utakmici ove sezone od čega 12 u prvoj postavi, 24-godišnjak se nije u potpunosti uklopio.

keita

Iz tog razloga, u klubu su spremni odreći se njegovih usluga, kako bi minimalizirali trošak njegovog dovođenja, prenosi otočki Mirror. Keita je dobro startao u prvenstvu, ali dolaskom sitnih povreda, kao i sjajnom formom Giorginija Wijnalduma, on je izgubio mjesto u udarnoj postavi i procjena je struke da ga mogu pustiti na ljeto, samo godinu dana nakon dolaska u Englesku.

Prema pisanju istog izvora, za njegove usluge najzainteresiranija su dva njemačka giganta – Bayern Munchen i Borussia Dortmund. Već je otprije poznato da se Žuto-crni žele pojačati na četiri pozicije u momčadi, a igrač poput Keite im potpuno odgovara profilom, dok Bayern kreće u potpunu rekonstrukciju, tako da će i oni biti vrlo ozbiljan takmac u borbi za osiguranjem njegovih usluga.

hasan-salihamidzic

Liverpool je spreman izgubiti oko 10 miliona eura na njemu, što znači da bi minimalna cijena trebala biti između 45 i 50 miliona eura. Vidjet ćemo mogu li si to priuštiti poslovično štedljivi Nijemci.


(Sport.ba)

Učitaj još novosti