24. 03. 2019 - 17:07
EP 2020: Wales siguran kući, Rusija razmontirala Kazahstan
907
Shares
EP 2020: Wales siguran kući, Rusija razmontirala Kazahstan

EP 2020

EP 2020: Wales siguran kući, Rusija razmontirala Kazahstan

Sport.ba
24. 03. 2019 - 17:07
0
Shares

Puleni Rajana Gigsa upisali su minimalan trijumf u svojoj prvoj utakmici u okviru kvalifikacija za Euro 2020. Poveli su već u petom minutu preko Džejmsa, koji je sa ivice kaznenog prostora matirao protivničkog čuvara mreže. 

Mogli su u prvih 45 minuta i da dupliraju prednost, bili su daleko konkretniji od rivala, Bruks je imao dve dobre šanse, ali su se Slovaci odbranili. U drugom delu su gosti najpre pripretili preko Rusnaka, ali je Henesi intervenisao, da bi Heri Vilson pripretio Slovacima, ali je fudbaler Liverpula na pozajmici u Derbiju tukao pored gola rivala.

Skinuo je potom u 76. minutu Dubravka Vilsonov novi pokušaj, da bi finiš susreta pripao Slovacima, koji su najbolju šansu imali u 84. minutu, ali je udarac Durisa glavom uspeo da ukroti Henesi.

Na kraju pobjeda Velsa, najbolji mogući start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Kazahstan je iznenadio Škotsku na startu kvalifikacija, ali u drugom kolu nije bilo iznenađenja, "Zbornaja komanda" je bila ubjedljiva na gostovanju. Poveli su u 19. minutu preko Čeriševa, da bi fudbaler Valensije u drugom minutu nadoknade postigao svoj drugi pogodak na utakmici za 2:0. Nakon samo sedam minuta igre u nastavku, Čerišev u ulozi asistenta, Artem Dzjuba je povosio na 3:0.

Sve je postalo poptuno jasno u 62. minutu, kada je Besjebekov postigao autogol. Do kraja nije bilo promjene rezultata, nakon poraza od Belgije selekcija Rusije je ubjedljivo slavila u Kazahstanu.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti