24. 03. 2019 - 15:14
SVE JE SPREMNO: Mbappe postavio uslove budućem klubu
907
Shares
SVE JE SPREMNO: Mbappe postavio uslove budućem klubu

TRANSFER

SVE JE SPREMNO: Mbappe postavio uslove budućem klubu

Sport.ba
24. 03. 2019 - 15:14
0
Shares

Ljetnja pijaca bi mogla da nam donese i najveći transfer u historiji fudbala, imajući u vidu kako se kreću cijene fudbalera.

Čovjek koji ima potencijal da obori rekord Nejmara jeste njegov saigrač, Kilijan Mbape. Murinjo je govorio o tome, Mbape je igrač koji je daleko mlađi od najboljih igrača današnjice, a imajući u vidu da su na sličnom fudbalskom nivou, nema sumnje da je ovaj igrač trenutno najvrijedniji.

neymar-mbappe

Real Madrid je klub koji je odavno već zainteresovan za Mbapea, juče smo pisali da je Zidan baš zainteresovan, a kakve su šanse da ga dobiju i koliko će Mbape tražiti novca? Trenutno u Pari Sen Žermenu nakon poreza zarađuje oko 13,2 miliona evra, tačnije, toliko će zaraditi naredne sezone ukoliko ostane u klubu, bez bonusa.

Francuski mediji, ali i španski "As", prenose da je Real Madrid spreman da mu ponudi još boljih 15 miliona eura nakon što se odbije porez.

Postoji mogućnost da Mbape postane najplaćeniji francuski sportista ukoliko pređe u Real Madrid, ako uzmemo u obzir sva primanja koja ima. Pored fudbalske plate, on trenutno ima ugovore sa kompanijama "Nike" i "Hublot", pa ukupno ima oko 24,7 miliona eura za godinu dana. Jedini ispred njega jeste Antoan Grizman koji ima 33 miliona eura godišnje, pored plate od 20 miliona koliko ima u Atletiku, ima i ugovore sa kompanijama "Puma", Huawei" i "Gillette".

Prelazak u Real Madrid Mbapeu bi donelo i nove sponzore, imajući u vidu da je marketinški Real Madrid jači od Pari Sen Žermena.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti