23. 03. 2019 - 12:03
NAPOLI NAŠAO ZAMJENU ZA NAJBOLJEG ŠTOPERA SVIJETA (VIDEO)
907
Shares
NAPOLI NAŠAO ZAMJENU ZA NAJBOLJEG ŠTOPERA SVIJETA (VIDEO)

TRANSFERI

NAPOLI NAŠAO ZAMJENU ZA NAJBOLJEG ŠTOPERA SVIJETA (VIDEO)

Sport.ba
23. 03. 2019 - 12:03
0
Shares

Kalidu Kulibali je jedan od najtraženijih fudbalera u Evropi i Napoli će imati težak zadatak da ga zadrži u svojim redovima narednog ljeta.

koulibaly2

Svjesni situacije, krenuli su u potragu za zamjenom, a izgleda da su je pronašli u Engleskoj.

Naime, Napoli je zainteresovan da u svoje redove dovede defanzivca Bornmuta Nejtana Akea.

Holanđanin je nedavno napunio 24 godine, čitavu karijeru je proveo na Ostrvu, počeo je u Čelsiju, bio na pozajmicama u Redingu i Votfordu, pa i u Bornmutu, prije nego što se za stalno preselio u redove "Trešnjica" za 23 miliona eura.

Pod palicom Edija Haua stasao je u kvalitetnog defanzivca, a kako prenosi "Gazeta delo Sport", sada bi mogao da napravi novi korak u karijeri i preseli se na Apenine.

Zna Ake često da se upiše i u listu strijelaca, ove sezone je postigao tri pogotka, a dobra stvar je što pored pozicije centralnog defanzivca može da igra i kao lijevi bek i zadnji vezni.

Jasno je da je Kulibali daleko kvalitetniji od Holanđanina, ali pred Akeom je lijepa budućnost, pa bi u pravim uslovima mogao da izraste u štopera svjetske klase.

Sjetimo se samo da je i pomenuti Kulibali u Napoli stigao kao 23-godišnjak iz Genka, a vremenom je izrastao u jednog od najboljih centralnih defanzivaca na svijetu.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti