23. 03. 2019 - 08:12
ČUDESNI HARDEN STIGAO JORDANOV REKORD
907
Shares
ČUDESNI HARDEN STIGAO JORDANOV REKORD

NBA

ČUDESNI HARDEN STIGAO JORDANOV REKORD

Sport.ba
23. 03. 2019 - 08:12
0
Shares

Houston Rocketsi su velikim preokretom u posljednjoj četvrtini slavili kod kuće protiv San Antonio Spursa 111:105, a James Harden odigrao je novu fenomenalnu utakmicu.

Brada je zabio više od pola poena Rocketsa. Završio je sa 61 poenom, 7 skokova i 3 ukradene lopte. U završnih pet minuta Houston je bio u zaostatku od šest poena razlike, ali onda je Harden s 13 uzastopnih poena samostalno okrenuo susret i nije dozvolio Spursima da se na kraju približe.

Harden je sinoć odigrao za povijest. Ne samo što je izjednačio svoj najbolji učinak karijere sa 61 poenom, što je ujedno i najbolji učinak nekog igrača Rocketsa ikada, postao je tek četvrti igrač u NBA povijesti s više od jedne utakmice od najmanje 60 poena. Prijašnja tri su NBA legende Wilt Chamberlain, Kobe Bryant i Michael Jordan. Ranije u sezoni Harden je već zabio 61 poen na gostovanju kod New York Knicksa.

Osim toga sinoć je zabio 9 trica i tako ušao u društvo najboljih tricaša u povijesti. Sada ima 1979 pogođenih trica u karijeri što ga stavlja na deseto mjesto najboljih šutera u povijesti lige. Brzo će prestići i Jasona Kidda na devetom mjestu koji mu sada bježi samo devet trica.


Rocketsi su nakon ove pobjede na omjeru 46-27 i bore se s Portlandom za treće mjesto na Zapadu prije početka doigravanja koje počinje za manje od mjesec dana.

Rezultati by SofaScore

 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti