22. 03. 2019 - 21:22
BARCA IMA NOVCA ZA SAMO JEDNO POJAČANJE Katalonci su izabrali...
907
Shares
BARCA IMA NOVCA ZA SAMO JEDNO POJAČANJE Katalonci su izabrali njega!

ŠPANIJA

BARCA IMA NOVCA ZA SAMO JEDNO POJAČANJE Katalonci su izabrali njega!

Sport.ba
22. 03. 2019 - 21:22
0
Shares

Iako su osigurali tek jedno pojačanje za narednu sezonu, uprava Barcelone neće biti sklona velikoj potrošnji ovog ljeta. Doveli su u svoje redove veznjaka Ajaxa Frenkieja de Jonga za 86 miliona eura (uključujući u taj iznos i bonuse), a kako prenosi Mundo Deportivo – inače dobro informiran o namjerama katalonskog kluba – oni će moći u sljedećem prijelaznom roku priuštiti sebi još jednog pravog kapitalca.

dejong-deligt

Iako se naveliko spominjao Antoine Griezmann kao nova-stara želja kluba sa Camp Noua, koji je trebao doći još prošle godine, čini se kako u Kataloniji mudrije žele uložiti te novce. Francuski napadač ima 28 godina, a vrh napada im nije primarna opcija što se pojačanja tiče za nadolazeći prijelazni rok.

Kako prenosi navedeni izvor, oni su definitivno odlučili u svoje redove dovesti Matthijsa de Ligta. Odluka je u upravi donesena „jednoglasno“, piše Mundo Deportivo, a u tome prilog ide i izvještaj katalonskog lista Sport koji navodi kako je Barca poslala svoju inicijalnu ponudu od 60 miliona euraza 19-godišnjeg Nizozemca.

Ono što bi moglo zakočiti ovaj posao jest agent Mino Raiola koji zastupa Ajaxovog stopera. Agent je puno skloniji drugim opcijama, poput Juventusa i PSG-a, ali Mundo Deportivo piše kako u ovom transferu neće biti od velikog utjecaja jer je sam igrač već ranije izjavljivao da je prioritet otići Barcelonu, bez obzira na visinu plaće (i provizije za Raiolu).

Mladi de Ligt je već ranije javno iskazivao i simpatije prema svom aktualnom suigraču de Jongu te je naglasio da bi volio nastaviti karijeru u istom dresu kao i on. Saga se polako bliži kraju, ako je vjerovati Mundo Deportivu, a njegova sljedeća destinacija bit će Barcelona, iako će sportski direktor Kopljanika, Marc Overmars, sigurno uspjeti podići cijenu za njega i zaraditi dobre novce.

 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti