22. 03. 2019 - 21:03
CRNA GORA POKRADENA U SOFIJIi: Sudac Bugarima poklonio...
907
Shares
CRNA GORA POKRADENA U SOFIJIi: Sudac Bugarima poklonio skandalozan penal i remi

KVALIFIKACIJE

CRNA GORA POKRADENA U SOFIJIi: Sudac Bugarima poklonio skandalozan penal i remi

Sport.ba
22. 03. 2019 - 21:03
0
Shares

Devet godina nakon što je slavila u Sofiji (0:1) u kvalifikacijama za Euro, Crna Gora je na istom mjestu protiv istog protivnika remizirala 1:1 na startu borbe za Europsko prvenstvo 2020. godine. Prvi meč skupine A završio je bez pobjednika, a u njemu su mogle slaviti obje ekipe. Bilo je dobrih prilika, ali su akteri uglavnom promašivali ili uništavali obećavajuće akcije pred golom suparnika, a meč je velikom pogreškom obilježio francuski sudac Ruddy Buquet. 

Ipak, na kraju više žale Crnogorci, koji su bez dva najbolja igrača Stefana Safića i Stevana Jovetića vodili od 50. minute prekrasnim golom Stefana Mugoše. Oslobodio se napadač gostiju svojih čuvara na desnoj strani, a onda s ruba šesnaesterca precizno pogodio suprotni donji kut za veliko vodstvo u Sofiji. Prije toga je Mirko Ivanić u prvom poluvremenu propustio zicer kad je lopta prošla ispod golmana Nikolaya Mihaylova i završila preko gola.

cg-bg2

Majstorijom Mugoše momčad Ljubiše Tumbakovića stigla je na korak do vrijedne pobjede, a mogla je i povećati vodstvo. Naime, savršen kontranapad tri na jedan upropastio je igrač Lazija Adam Marušić, koji nije dodao do Fatosa Bećiraja u zicer, već je driblao i izgubio loptu, a nakon sjajne akcije s Markom Jankovićem opet je Ivanić odlično prošao s desne strane, no njegov udarac završio je pored lijeve stative.

Na drugoj strani, Bugarska je pokušavala ići naprijed na polupraznom stadionu, ali kada bi i stvorila dobru priliku, njeni igrači bi je upropastili lošim udarcima.

Crna Gora je trošila vrijeme i pobjeda je bila sve bliže, a onda je izjednačenje Bugarske doslovce izmislio francuski sudac. Vladimir Jovović srušio je Stanislava Kostova, a Buquet ekspresno pokazao na bijelu točku. Uslijedio je veliki protest gostujućih igrača, a usporena snimka pokazala je da je kontakta bilo, ali gotovo metar izvan šesnaesterca! Kako u kvalifikacijama ne postoji VAR provjera, skandalozna odluka suca nije se promijenila pa je minutu kasnije Todor Nedelev sigurno pogodio s 11 metara za konačan remi 1:1

(Sport.ba)

Učitaj još novosti