22. 03. 2019 - 13:18
Američki hokej u Europi
907
Shares
Američki hokej u Europi

HOKEJ

Američki hokej u Europi

Sport.ba
22. 03. 2019 - 13:18
0
Shares

Ukupno tri utakmice NHL-a sljedeće sezone odigrat će se na Starom kontinentu

nhl
Vodstvo NHL-a odlučilo je sljedeće sezone organizirati tri utakmice utakmice osnovnog dijela sezone na europskom tlu. U sklopu tzv. "Svjetske serije" ponajbolji hokejaši klubovi svijeta jednu će utakmicu odigrati u Pragu, a dvije u Stockholmu, objavili su iz NHL-a.

U Pragu će 4. novembra sezonu otvoriti Chicago Blackhawks i Philadelphia Flyers, dok će 8. i 9. decembra u Stockholmu snage odmjeriti Buffalo Sabres i trenutačno najbolja ekipa osnovnog dijela sezone Tampa Bay Lightning.

Osim toga neke će NHL ekipe završni dio priprema za novu sezonu odraditi na Starom kontinentu te će u sklopu toga odigrati i pripremne utakmice protiv europskih klubova.

Ovo je već treća uzastopna sezona u kojoj će europski ljubitelji hokeja na ledu imati priliku gledati NHL ekipe na djelu. U ovoj sezoni su tri utakmice odigrane na tlu Švedske i Finske, a sve zajedno su američke ekipe nastupile već 25 puta pred europskim fanovima.

Takav potez i ne čudi jer je Europa veliki bazen iz kojeg NHL crpi mnoštvo najtalentiranijih igrača koji se na taj način mogu pokazati pred navijačima koji su ih nekada imali priliku gledati u njihovoj razvojnoj fazi. U najjačoj hokejaškoj ligi svijeta trenutačno nastupa više od četvrtine hokejaša koji nisu rođeni na sjevernoameričkom tlu.

 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti