20. 03. 2019 - 08:55
ZBOG KORUPUPCIJE I KRIVOTVORENJA DOKUMENATA Real Madridu...
907
Shares
ZBOG KORUPUPCIJE I KRIVOTVORENJA DOKUMENATA Real Madridu prijeti oduzimanje titule prvaka  Europe

ŠPANIJA

ZBOG KORUPUPCIJE I KRIVOTVORENJA DOKUMENATA Real Madridu prijeti oduzimanje titule prvaka Europe

Sport.ba
20. 03. 2019 - 08:55
0
Shares

Madridski Real našao se u nevjerojatnoj aferi koja bi mogla uzdrmati španjolskog velikana, ali i europski sport. Priča o velikoj prevari 'kraljevskog kluba' zakotrljala se nakon što je Marcus Slaughter (34), sada već bivši košarkaš Reala priznao kako je igrao s krivotvorenim osobnim dokumentima.

slaughter-real

Marcus Slaughter igrao je za Real Madrid od 2012. do 2015. godine. Američki košarkaš u to je vrijeme u jakoj ekipi 'kraljeva' bio tek 'pomoćna radna snaga' jer su ga mučile povrede, ali bi zbog njegovog priznanja pred španskim sudom košarkaška sekcija sportskog društva Real Madrid mogla ostati bez najvažnijeg trofeja!

Slaughter je još prije dvije godine na sudu u Španjolskoj priznao kako je igrao s krivotvorenim posošom Ekvatorijalne Gvineje! Naime, ta je afrička država nekad bila španska kolonija te svi njezini državljani imaju status španskih državljana. Real je to iskoristio tako da je Slaughteru nabavio pasoš i dobio dodatno mjesto u ekipi za još jednog stranca izvan EU!

No, Slaughter je na sudu priznao kako je svom menadžeru tada dao 35.000 eura da 'sredi' cijeli posao. Naveo je kako je u sve bio upleten i jedan visoki dužnosnik Reala koji mu je osigurao sve potrebne dokumente da dobije pasoš Ekvatorijalne Gvineje, a cijela je 'akcija' bila gotova za nekoliko sedmica.
I svi su, barem su tako mislili, bili sretni i zadovoljni. No, Slaughter je 'pao' na falsificiranim dokumentima, sada mu prijeti dvije i pol godine zatvorske kazne zbog lažnog pasoša i korupcije, a Real se suočava s posljedicama mutnih radnji te bi mu mogli biti oduzeti svi trofeji iz sezone 2014./2015.!


Osvojili su 'kraljevi' tada špansko prvenstvo i Kup, ali i Euroligu! Da, postoji vrlo velika mogućnost da im trofej prvaka Europe oduzmu zbog krivotvorenih dokumenata Marcusa Slaughtera! Čelnici Uleba, koji su organizatori Eurolige, trenutno najozbiljnije razmišljaju o tom drastičnom potezu kako bi svim jasno dali do znanja da se takve prevare neće tolerirati!

Amerikanac je nakon Reala igrao za tursku Darušafaku i talijanski Virtus Bologna, a trenutno je član turskog Bahcesehira.

 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti