20. 03. 2019 - 08:16
POTVRĐENO Dybala iz Juventusa za 100 miliona seli na Otok
907
Shares
POTVRĐENO Dybala iz Juventusa za 100 miliona seli na Otok

TRANSFERI

POTVRĐENO Dybala iz Juventusa za 100 miliona seli na Otok

Sport.ba
20. 03. 2019 - 08:16
0
Shares

Kad je u ljeto 2015. Juventus za oko 40 miliona eura iz Palerma doveo Paula Dybalu, navijači Stare dame bili su presretni. Vjerovali su da im sjajni mladi argentinski ofenzivac može donijeti ono nešto što im je toliko nedostajalo da u Europi naprave toliko željeni iskorak - Ligu prvaka. Naslove u Italiji ionako nitko više nije brojao.

dybala-1712-yellow-wargh-epa-2

Četiri godine kasnije Dybala je na izlaznim vratima kluba. Odličan fudbaler, sjajan igrač, ali mladić teške naravi i problematičnog ponašanja. Allegri je ove sezone više puta ulazio u sukobe s Dybalom, zabetonirao ga je na klupu, a uprava kluba zaključila je da im takav karakter ne treba. Posebice ako na njemu mogu zaraditi. A mogu.
Kako tvrdi poslovično dobro upućeni talijanski novinar Tancredi Palmeri, Inter je stupio u kontakt s Juventusom i Dybalom. Stara dama spremna je prodati Argentinca velikom rivalu, ali on ne želi ni čuti za prelazak u milanski klub.

Ipak, ni Dybala ne želi ostati ondje gdje ga ne žele i spreman je na transfer ovog ljeta. Iako ima ugovor do ljeta 2020., već u junu bi mogao promijeniti adresu.
Kako tvrdi Palmeri, njegova nova ekipa trebala bi biti Manchester United. Crveni vragove žele sljedeće sezone napasti i Premiership i Ligu prvaka te su odlučili dovesti nekoliko vrhunskih pojačanja, a jedno od njih bi mogao biti Dybala. Juventus je izvjesio cijenu od 100 miliona eura, a prema Palmeriju, United je spreman izdvojiti toliki novac za Dybalu.


Osim Uniteda, i Liverpool želi Argentinca, financijski su dovoljno moćni da im tih 100 miliona ne predstavlja nikakav problem i izgledno je da će se Juveov ofenzivac na ljeto preseliti na Otok. Pitanje je samo hoće li na Old Trafford ili Anfield.

Dybala je u dresu Juventusa u nepune četiri sezone odigrao 175 utakmica. Postigao je 77 golova i na putu je da s Bianconerima osvoji i četvrtu titulu prvaka Italije.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti