19. 03. 2019 - 18:41
"OČAJNI STE KAO DA VAS VODI MOURINHO" Solskjer ljut na igrače
907
Shares

ENGLESKA

"OČAJNI STE KAO DA VAS VODI MOURINHO" Solskjer ljut na igrače

Sport.ba
19. 03. 2019 - 18:41
0
Shares

Fudbaleri Manchester Uniteda su u posljednje dvije nedelje nanizali dva poraza, od kojih je poslednji bio onaj protiv Wolverhamptona  (1:2) u FA kupu, čime su "crveni đavoli" ostali bez šanse da osvoje trofej u ovom takmičenju.

ole-gunnar-solskjaer
Taj poraz propisno je iznervirao trenera Uniteda Ole Gunara Solskjera, koji je protiv "vukova" na teren izveo najjači mogući sastav, no ni to nije bila garancija pobjede i plasmana u polufinale FA kupa.

Doživljen je bolan poraz, poslije kojeg se svlačionica tresla od kritika norveškog trenera na račun izabranika, prenjeo je britanski "Miror". Očitao je lekciju izabranicima poslije duela, a tom prilikom im je rekao da su "očajni kao da ih vodi Jose Mourinho ", dodaje ovaj medij.


Pritom, Solskjer je Polu Pogbi i ekipi jasno poručio da tokom reprezentativne pauze moraju dobro da analiziraju meč protiv Wolverhamptona kako se takve partije ne bi ponavljale.

- Ovo je bio veliki korak unazad. Protiv Wolverhamptona smo odigrali najgore otkako sam preuzeo ekipu. Znamo da smo na prethodnom meču protiv Arsenala (poraz od 0:2) igrali dobro i da smo imali šanse, ali smo zato u FA kupu dobili ono što smo i zaslužili. Tempo meča nije bio nešto posebno visok. Nikako nismo uspjeli da njihovom golmanu zadamo neke probleme. Jednostavno, nedostajalo je kvalitetne igre sa naše strane - rekao je Solskjer za britanske medije.

 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti