19. 03. 2019 - 12:24
MANEKENSKE PISTE JE ZAMIJENILA RINGOM: Prelijepa Amela je...
907
Shares
MANEKENSKE PISTE JE ZAMIJENILA RINGOM: Prelijepa Amela je sudinica i voli svoj posao

PRELIJEPA

MANEKENSKE PISTE JE ZAMIJENILA RINGOM: Prelijepa Amela je sudinica i voli svoj posao

Sport.ba
19. 03. 2019 - 12:24
0
Shares

Manekensku pistu zamIJenila je bokserskim ringom! LIJepa Zrenjaninka Amela Melegi najprIJe je trenirala boks, a onda postala sudija.

Bivša manekenka kaže da se ne plaši žestokih momaka u bokserskim rukavicama, već im odlučno dIJeli pravdu. Neobično, ali nije jedina - naš bokserski savez vodi računa o zastupljenosti žena u ovom sportu.

U tajne boksa uveo je bivši reprezentativac Milan Piperski u klubu Petrovaradin, kasnije je branila boje Banata i Vojvodine.

04
"Trenirala sam boks osam godina, zavoljela ga i onda se pojavila mogućnost da postanem sudija. Jednostavno, došlo je samo od sebe. Vidjela sam se u toj ulozi, polagala sam teoretski i praktični dio i od licenciranja 2015. godine redovna sam na svim bokserskim priredbama." - priča nam Amela.

Pitamo je kako je u ringu, da li se ponekad uplaši kada mora da donese odluku, a nalazi se između dvojice zajapurenih protivnika.

03
"Ma ne plašim se uopšte. Nikada nisam doživjela ništa ružno od boksera, štaviše neki do njih su mi rekli da dobro radim svoj posao i vole kada im delim pravdu. U početku je svima bilo neobično otkud žena u boksu, ali sada im je to normalno. Mada i sada, ko me ne zna, kada otkrijem da sam bokserski sudija, iznenadi se, jer ne mogu da me povežu s tim. Veoma mi je drago i sretna sam što se bavim zanimanjem koje je neobično za žene." - zaključila je Amela Melegi.

Amela sudi i mečeve u bokserskoj ligi Srbije, a okušala se i na međunarodnoj sceni. Kaže da plemenita vještina u našoj zemlji ide uzlaznom putanjom.

02
"Vidi se da se dešavaju pozitivne stvari. Savez se trudi da podigne boks na viši nivo, čini mi se da sve veći broj mladih počinje da trenira." - kaže Amela Melegi.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti