18. 03. 2019 - 23:00
Zion Williamson se vratio u velikom stilu
907
Shares
Zion Williamson se vratio u velikom stilu

NCAA

Zion Williamson se vratio u velikom stilu

Sport.ba
18. 03. 2019 - 23:00
0
Shares

Zion Williamson, čudo od djeteta i prvi pick sljedećeg NBA drafta, na veličanstven način vratio se od povrede koljena zbog kojeg je propustio šest utakmica.

U pobjedi njegovog Dukea u četvrtfinalu ACC turnira protiv Syracusea, Williamson je zabio 29 poena, ulovio 14 skokova i ukrao pet lopti. U polufinalu protiv North Caroline bio je jednako dominantan s 31 poenom i 11 skokova, a u finalu gdje su pobijedili Floridu State odigrao je svih 40 minuta i zabio 21 poen uz 5 skokova.

Williamson je tako ušutkao priče o tome hoće li se čuvati za NBA draft. Kao student, poput ostalih igrača, ne dobije ni dolara za sudjelovanje u NCAA utakmicama, ali pokazao je da se od sveučilišne košarke želi oprostiti naslovom.

williamson-zion-usnews-031419-ftr-getty-130rea93t4a1y1cjm92da57tbi

Ipak, i dalje postoje oni koji smatraju da Zion ne bi trebao riskirati nakon problema s koljenom. Pogotovo zbog bizarnog načina na koji ga je ozlijedio. Na početku susreta protiv North Caroline prije nešto manje od mjesec dana Williamsonu se pri jednom potezu raspala tenisica zbog čega je proizvođač opreme Nike naletio na velike kritike. Čak su im dionice nakratko pale na vrijednosti, a kada se Zion prije četiri dana vratio na parket, Nike se pobrinuo da se nešto slično ne ponovi.

Tada je nosio model PG 2,5, a u posljednjih nekoliko utakmica na nogama ima Kyrie 4. Osim toga, uposlili su svoje stručnjake koji su se susreli s Williamsonom kako bi tenisice napravili točno po njegovim mjerama.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti