18. 03. 2019 - 22:17
DA LI JE STVARNO OVO MOGUĆE ? VAR tehnologija se uvodi u još...
907
Shares
DA LI JE STVARNO OVO MOGUĆE ? VAR tehnologija se uvodi u još jednom sportu

JUTARNJI.HR

DA LI JE STVARNO OVO MOGUĆE ? VAR tehnologija se uvodi u još jednom sportu

Sport.ba
18. 03. 2019 - 22:17
0
Shares

Skorašnji vrlo jaki međudržavni turnir u Zagrebu, Super Final Europa kup ili završnica ovog natjecanja za 8 najboljih vrsta na Starom kontinentu, osim samog rezultatsko/takmičarskog značaja nadmetanja, ima i zanimljivost više. Naime, od 5. do 7. aprila na plivalištu uz Savu prvi će se put u Hrvatskoj primijeniti nova vaterpolska pravila koja će od lipnja biti u upotrebi u svim utakmicama i svim natjecanjima. Dosad je odigran samo jedan takav seniorski turnir, kao svojevrsno test-natjecanje, FINA kup prošlog rujna u Berlinu.

Promjena vaterpolskih pravila već je neko vrijeme jedno od prevladavajućih tema u ovom sportu, a za bolje upoznavanje i samih gledatelja obratili smo se Zagrepčaninu Miroslavu Vlašiću, jednom od naših najboljih sudaca, djelitelju pravde međunarodnog ranga, danas predsjedniku Komisije za vaterpolska pravila u WWR (World Waterpolo Referees - Udruzi vaterpolskih sudaca).

vaterpolo

 

Vaterpolo uvodi i tehnički novitet VMS (video-motriteljski sustav - Video Monitoring System) ili ono što fudbalom poznaje pod kraticom VAR. Koristio bi se u slučaju dvojbi oko prelaska lopte preko zamišljene gol-crte ili tzv. brutalnosti, vrlo teškog prekršaja, ali.

"Da, to sam i ja tako mislio, te je tako zamišljeno. S mogućnošću pregleda snimke spornog detalja tijekom utakmice, ali zasad ne. Sve bi se snimalo i ako postoji takav sporan detalj, nakon utakmice je moguća žalba, novčana uplata za žalbu, pa pregled snimke. Postignuti rezultat utakmice se neće mijenjati, već ako je neki previd, mogu samo naknadno biti kažnjeni igrač ili suci." - zaključno će Miroslav Vlašić.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti