16. 03. 2019 - 17:51
PRED NOVI EPSKI MEČ STIGLA TUŽNA VIJEST: Svi su u nevjerici,...
907
Shares
PRED NOVI EPSKI MEČ STIGLA TUŽNA VIJEST: Svi su u nevjerici, Federer najviše

INDIAN WELLS

PRED NOVI EPSKI MEČ STIGLA TUŽNA VIJEST: Svi su u nevjerici, Federer najviše

Sport.ba
16. 03. 2019 - 17:51
0
Shares

Večeras bi na programu polufinalnih mečeva Indian Wellsa trebao biti još jedan teniski klasik  između Rafaela Nadala i Rogera Federera. Ipak, Španac kaže da nije siguran da će biti spreman za taj meč.

nadal

"Nadam se da hoću. Teško mi je odgovoriti, možete uvijek to predstaviti na negativan način, ali ne mogu garantovati šta će biti sutra, niko ne zna. Moj cilj je da budem spreman za meč, ali ne mogu garantovati da će tako i biti. Koljeno me danas prvi put počelo boljeti."

Na insistiranje novinara, Španac je ponovno govorio o povredama koje su posljedica igranja na betonu.

"Ako sada kažem nešto, djelovat će da uvijek govorim negativno kada sam u nevolji. Ipak, rekao sam ovo često, i kada sam bio mlađi – istina je da se drugi sportovi igraju na lakšim podlogama, teško je naći tako tvrdu podlogu kao naša u tenisu. Pogotovo što tenis zahtjeva agresivne pokrete. Volim igrati na betonu, ali moje tijelo vjerojatno ne. Ne kažem to zbog lične koristi kako bi se više igralo na zemlji, nije to uopće u pitanju.", kazao je slavni Španac.

federer

Na pitanje što njegovo rivalstvo s Federerom čini posebnim, Nadal je rekao:

"Sve stvari koje smo podijelili u našim karijerama. Različiti stilovi, različiti načini razumijevanja sporta, a istovremeno smo dvojica igrača koji su u sjajnim odnosima poslije karijera u kojima smo se borili za najveće titule. Divno je imati šansu i dalje se takmičiti na najvišem nivou u kasnoj fazi naših karijera. Ako mi taj meč nije poseban, onda ne volim sport i ne cijenim njegovu historiju."

(Sport.ba)

Učitaj još novosti