15. 03. 2019 - 23:06
"Viola" poražena na Sardiniji, poništen nevjerovatan gol...
907
Shares

SERIE A

"Viola" poražena na Sardiniji, poništen nevjerovatan gol Ćigarinija

Sport.ba
15. 03. 2019 - 23:06
0
Shares

Kaljari je otvorio 28. kolo pobjedom na svom stadionu protiv Fiorentine rezultatom 2:1 (0:0). Na isteku pola časa igre domaćin je pripretio preko Pavoletija, ali je najbolji strijelac Kaljarija tukao pored gola ekipe iz Firence.

Mogao je pet minuta kasnije Miraljas da donese prednost gostima, ali je udarac iskusnog Belgijanca lako ukrotio Kranjo. Bez golova se otišlo na odmor, da bi nakon šest minuta igre u nastavku Pavoleti bio u novoj prilici, ali je njegov pokušaj sa ivice kaznenog prostora otišao pored lijeve stative.

A onda, već u narednom minutu, Kaćijatore dobro centrira, loptu glavom kupi Žoao Pedro i smješta je u mrežu Fiorentine za 1:0. Koji minut kasnije, eksplodirao je stadion, kako je Luka Ćigarini postigao gol iz prekida sa svoje polovine! Ipak, glavni arbitar Doveri ga je ponišitio, jer je u pitanju bio indirekt, a ne slobodan udarac.

Samo 10ak minuta kasnije, Kaljari ipak dolazi do novog gola, Likojanis je odlično centrirao iz slobodnog udarca, a loptu je glavom u mrežu rivala smjestio Ćepiteli. Nastavio je domaćin da preti, igrao se 75. minut kada je Barela dobro šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je Teraćijano uspio da sačuva mrežu, odbitak kupi Žoao Pedro i pogađa prečku! Fiorentina ipak dolazi do gola u 88. minutu, strijelac je bio Federiko Kjeza. Odlično je Dabo pronašao italijanskog reprezentativca, koji je bježao odbrani Kaljarija, Kjeza se sjurio ka golu domaćina i lijepim udarcem u dalji ugao prepolovio vođstvo ekipe sa Sardinije.

Do kraja ipak nije bilo promjene rezultata, Kaljari je slavio. Ostaju 14. na tabeli nakon sedmog trijumfa u sezoni fudbaleri Kaljarija, imaju 30 bodova, devet više od Mihajlovićeve Bolonje, koja je prva ispod crte. Fiorentina 10. sa sedam bodova više od večerašnjeg rivala.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti