15. 03. 2019 - 21:52
ZIZOU NE PRESTAJE: Šoping nastavlja u Italiji i dovodi veliko...
907
Shares
ZIZOU NE PRESTAJE: Šoping nastavlja u Italiji i dovodi veliko pojačanje

SERIE A

ZIZOU NE PRESTAJE: Šoping nastavlja u Italiji i dovodi veliko pojačanje

Sport.ba
15. 03. 2019 - 21:52
0
Shares

Real Madrid je početkom nedjelje na mesto šefa struke umjesto Santijaga Solarija postavio Zinedina Zidana.

zidane

Tako se francuski stručnjak vratio na klupu Madriđana nakon samo devet mjeseci, podsjetimo da je ljetos, samo par dana nakon osvajanja trećeg vezanog trofeja u Ligi šampiona, dao ostavku na mjesto trenera "Los Blankosa".

Sada se vratio u klub, napunio je baterije kako kaže, a već mu je dovedeno i prvo pojačanje za narednu sezonu. To je defanzivac Porta Eder Militao, Brazilac može da pokrije gotovo sve pozicije u zadnjoj liniji, te nema sumnje da će biti od velike koristi treneru Reala.

zidane-veronica1

Sada su se u španskim medijima pojavile informacije da se na Zidanovoj listi želja našao i talentovani fudbaler Rome Nikolo Zaniolo. Ovaj 19-godišnji ofanzivni vezista je eksplodirao u dresu "Vučice" ove sezone, iako Rimljani imaju slabu sezonu, ovaj momak je veliko otkrovenje.

Pokušava uprava kluba iz Rima da potpiše novi ugovor sa bivšim fudbalerom Intera, ali je veliko interesovanje za Zaniola pokazao i Juventus. Sada se u trku uključio i Real, skauti "kraljevskog" kluba pratili su ga tokom utakmice osmine finala između Porta i Rome. Pratili su ga Madriđani navodno i zimus, ali je sportski direktor "Vučice" Monći odbio nalet kluba iz Madrida.

Sada, kada je Monći napustio Rim, put ka Zaniolu se otvorio, pa će uprava Reala pokušati da preseli talentovanog Italijana, koji je dobio i svoj prvi poziv od selektora "Azura" Roberta Manćinija, na "Santijago Bernabeu".

(Sport.ba)

Učitaj još novosti