15. 03. 2019 - 18:19
VEĆ SU GA BILI DOGOVORILI: Međutim okreće ploču i potpisuje za...
907
Shares
VEĆ SU GA BILI DOGOVORILI: Međutim okreće ploču i potpisuje za drugi tim

PREMIERSHIP

VEĆ SU GA BILI DOGOVORILI: Međutim okreće ploču i potpisuje za drugi tim

Sport.ba
15. 03. 2019 - 18:19
0
Shares

Arsenal je od odlaska Svena Mislintata ostao bez čovjeka zaduženog za transfere. Ideja je bilo da se Emeriju u Londonu pridruži njegov bivši saradnik Monći, koji je nedavno ostao bez posla u Romi. Utisak je bio da će se želje uprave Arsenala i ostvariti, ali sada je još jedan klub umiješao svoje prste.

sead-kolasinac-bellerin-arsenal

Naime, Sevilja je zainteresovana da vrati Monćija na mjesto sportskog direktora. Andalužani su danas otpustili trenera Pabla Maćina, nakon ispadanja u osmini finala Lige Evrope od praške Slavije.

Ekipu će do kraja sezone predvoditi Hoakin Kaparos, koji je obavljao ulogu sportskog direktora, pa bi uprava upražnjeno mjesto da popuni angažovanjem Mončija, koji je u klub sa "Sančes Pishuana" svojevremeno dovodio igrače poput Serhija Ramosa, Ivana Rakitića i Danija Alveša.

big-1512998728-monchi-bolje-sahtar-nego-sevilla

"Od danas, Kaparos više nije sportski direktor. Naše mišljenje je da za tu ulogu moramo da uzmemo najboljeg, a najbolji je Monći. Već smo imali iskustva sa njim i imamo sjajan osjećaj", izjavio je predsednik Sevilje Pepe Kastro.

Prvi čovjek kluba iz Andaluzije potvrdio je i da su sa Ramonom Rodrigezom Verdehom i obavljeni prvi razgovori.

"Potreban nam je sportski direktor koji će naslijediti Kaparosa i uskoro ćemo dobiti odgovor od Monćija. Razgovori sa njim su bili veoma pozitivni. On je bio veoma otvoren za saradnju i čekamo završetak pregovora. Pričali smo dugo sa njim i dopadaju mu se Seviljini projekti", dodao je Kastro.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti