14. 03. 2019 - 23:03
Jović izbacio Inter, Arsenal stigao dva gola zaostatka,...
907
Shares
Jović izbacio Inter, Arsenal stigao dva gola zaostatka, Villareal rošao Zenit

LIGA EVROPE

Jović izbacio Inter, Arsenal stigao dva gola zaostatka, Villareal rošao Zenit

Sport.ba
14. 03. 2019 - 23:03
0
Shares

Inter je nakon 0:0 u Frankfurtu na svom stadionu dočekao Ajntraht, gosti su u ranoj fazi došli do gola, kojim su upisali trijumf sa minimalnih 0:1 (0:1). Već u četvrtom minutu velika šansa za goste iz Njemačke, Filip Kostić je oštro šutirao, Handanovič je uspio da ukroti njegov udarac, ali se lopta odbila do Alera, koji pogađa prečku!

Ipak, samo dva minuta kasnije, De Fraj je pogriješio, Luka Jović ga je stigao i ukrao mu loptu, izbio je sam pred Handanoviča, kojeg je fantastičnim lob udarcem prebacio i zatresao mrežu "Neroazura". Aler je postigao gol u 27. minutu, ali je on opravdano poništen zbog ofsajda u kojem se Francuz našao.

jovic3

Dominirao je Ajntraht do kraja prvog dijela igre, Gaćinović je imao sjajnu šansu, kada je ukrao loptu Valeru i sjurio se ka golu domaćina, ali je Handanovič uspio da ukroti njegov udarac.

Prijetio je i Kostić u finišu, ali je ponovo Handanovič bio na visini zadatka. U nastavku slična situacija, Inter nešto konkretniji, ali nedovoljno, Ajntraht je djelovao ozbiljnije, motivisanije, iako je imao lijepu prednosti.

Prijetili su Jović i Kostić, ali je Handanovič imao svoje veče, pa je Inter bio u igri samo zahvaljujući sjajnom slovenačkom golmanu.U 57. minutu se Gaćinović povrijedio, napustio je igru dva minuta kasnije, zamijenio ga je De Guzman. U nadoknadi još jedna sjajna šansa za Jovića, tukao je glavom iz izgledne pozicije, ali je Handanovič još jednom bio sjajan.

Na kraju 1:0 za Frankfurt, koji ide dalje. Arsenal je na "Emirejtsu" ugostio Ren, imali su puleni Unaja Emerija veliki zaostatak, kako su u Francuskoj poraženi sa 1:3. Ipak, uspjeli su za samo 15 minuta da dođu do prednosti, da bi u drugom poluvremenu i ovjerili prolaz u narednu rundu, na kraju 3:0 (2:0) u Londonu, ukupno 4:3. Poveli su petom minutu, Remzi je pronašao Obamejanga, koji je imao lak zadatak da zatrese protivničku mrežu, 1:0 za "Gunere".

Samo 10 minuta kasnije, Obamejang centrira sa lijeve strane, na pravom mjestu našao se Mejtland-Najls, koji duplira prednost Arsenala i donosi mu prednost u dvomeču, zbog gola u gostima (ukupno 3:3). Otišlo se sa 2:0 na odmor  da bi prednost "Tobdžija" povisio Pjer-Emerik Obamejang drugim golom, ovoga puta na asistenciju Kolašinca.

Mogao je Gabonac i do het trika u 82. minutu, ali je iz dobre pozicije šutirao tik pored gola rivala. Napadi gostiju iz Francuske su bili poprilično jalovi, gol im je trebao za produžetak, ali nisu uspjeli da dođu do njega, na kraju 3:0 u Londonu, Arsenal ide dalje sa ukupnih 4:3. Viljareal je imao lijepu prednost, slavili su u Rusiji sa 3:1 protiv Zenita, a večeras su novom pobjedom ovjerili plasman među osam najboljih, bilo je 2:1 (1:0) za "Žutu podmornicu".

aubameyang-arsenal

Poveli su domaći u 29. minutu, strelac je bio Đerar Moreno na asistenciju Karlosa Bake. Sa tim rezultatom se otišlo na odmor, da bi nakon samo dva minuta igre u nastavku Španac uzvratio uslugu Kolumbijcu, asistencija za Morena, Baka je povisio na 2:0. Sve što je Zenit uspeo da uradi u nastavku je gol u prvom minutu nadoknade, koji je postigao Branislav Ivanović. Viljareal je ovjerio plasman u četvrtfinale sa ukupnih 5:2 u dvomeču.

Benfika je anulirala prednost Dinama iz prve utakmice, taj meč je otišao u produžetke, a tako je bilo i u Pragu, gdje je nakon 90 minuta bilo 2:2, isti rezultat bio je na snazi i u Sevilji, te je i taj meč otišao u dodatnih pola sata.

Inter - Frankfurt 0:1 (prvi meč 0:0, ukupno 0:1)
Arsenal - Ren 3:0 (prvi meč 1:3, ukupno 4:3)
Viljareal - Zenit 2:1 (prvi meč 3:1, ukupno 5:2)

(Sport.ba)

Učitaj još novosti