14. 03. 2019 - 21:04
Chelsea s petardom počastio Dynamo, Salzburgova Pirova pobjeda...
907
Shares
Chelsea s petardom počastio Dynamo, Salzburgova Pirova pobjeda i Valencia u posljednjim sekundama

EVROPA LIGA

Chelsea s petardom počastio Dynamo, Salzburgova Pirova pobjeda i Valencia u posljednjim sekundama

Sport.ba
14. 03. 2019 - 21:04
0
Shares

Čelsi je bio nemilosrdan prema Dinamu iz Kijeva, tačnije, mislimo prevashodno na Olivijea Žirua.

Prvi gol je viđen u 5. minutu meča, Vilijan je izveo korner sa desne strane, lopta je došla do Olivijea Žirua koji postiže svoj prvi gol na današnjem meču čime je Čelsi i obezbjedio prolaz nakon 3:0 u prvoj utakmici.

Domaći su pali psihički nakon ovog gola, a imajući u vidu da nisu imali previše motiva iako im je Čelsi bio gost, bilo je pitanje samo sa koliko će golova biti napunjena mreža golmana Bojka.

Već u 33. minutu 0:2, Markos Alonso je uspio da uputi jednu čudnu, ali preciznu loptu u kazneni prostor, centrirao je po zemlji sa lijeve strane na oko 40 metara od gola, na pravom mjestu našao se Žiru koji postiže svoj drugi gol na utakmici.

Do trećeg gola gosti stižu nakon odličnog duplog pasa na ivici kaznenog prostora, tada je Hadson-Odoi odlično prošao po desnoj strani, uputio oštar centaršut ka Markosu Alonsu koji postiže gol za ogromnu prednost Čelsija.

Nije bio kraj, Žiru uspjeva da stigne do trećeg gola, neshvatljivo je uspio da se došunja do mjesta gdje mu niko nije smetao da glavom pošalje loptu u mrežu, a do petog gola na današnjem meču Čelsi stiže preko Hadsona Odoija.

Salcburg je ugostio Napoli koji je u prvom meču slavio sa 3:0, gostima je bio dovoljan gol da danas osiguraju prolaz jer je malo ko vjerovao da domaćin može do pet golova.

Uspjeli su u tome već u 14. minutu, tada je Arkadijuš Milik uspeo da polumakazicama pošalje loptu u mrežu za 0:1 čime je pitanje ko će dalje rješeno.

Ipak, domaćini su pobijedili u ovoj utakmici, prvo su u 25. minutu stigli do izjednačenja preko Dabura, pogriješili su Napolitanci na sredini terena nakon čega je "sjevnula" kontra na drugoj strani, a Dabur je izveo pravu majstoriju za izjednačenje kada je ovaj meč u pitanju.

Pobjedu domaćima donosi Gulbradsen nakon dobre akcije po levoj strani i asistencije Ulmera. Nije to bilo sve, Salcburg je stigao do trećeg gola preko Lajtbega.

U Krasnodaru drama, prvi meč je Valensija rešila u svoju korist rezultatom 2:1, a danas je prolaz obezbijedila španska ekipa nakon nevjerovatne situacije u posljednjih nekoliko minuta.

Domaćin iz Krasnodara je čuvao svoju mrežu u prvom poluvremenu, nisu se previše obazirali na napad i cilj im je bio da ugroze gol gostiju iz prekida ili kontre.

Ipak, u nastavku su morali da krenu na sve ili ništa, posebno u posljednjih deset minuta i to im se - isplatilo!

Fantazija od gola, Sulejmanov je šutirao sa ivice kaznenog prostora.

Ipak, Valensija do prolaza stiže u posljednjim trenucima utakmice, Gonzalo Guedeš je strijelac na par sekundi do kraja! Valensija je tako uspjela da prođe u četvrtfinale.

Dinamo Kijev - Čelsi 0:5, prvi meč 0:3
Salcburg - Napoli 3:1, prvi meč 0:3
Krasnodar - Valensija 1:1, prvi meč 1:2

(Sport.ba)

Učitaj još novosti