13. 03. 2019 - 14:17
PRINC S NERETVE NIJE MOGAO DA NE REAGUJE: Ogorčen sam načinom...
907
Shares
PRINC S NERETVE NIJE MOGAO DA NE REAGUJE: Ogorčen sam načinom na koji je Velež oštećen

DUŠAN BAJEVIĆ

PRINC S NERETVE NIJE MOGAO DA NE REAGUJE: Ogorčen sam načinom na koji je Velež oštećen

Sport.ba
13. 03. 2019 - 14:17
0
Shares

Nekadašnji bh. nogometaš i trener Dušan Duško Bajević uputio je otvoreno pismo povodom posljednjih dešavanja oko Veleža, u kojem je i počeo svoju karijeru.

"Nakon pregledane snimke dešavanja na utakmici Goražde – Velež osjetio sam potrebu da kao bivši nogometaš Veleža, ali i kao član komiteta Nogometnog saveza BiH, iskažem nezadovoljstvo i ogorčenost načinom na koji je Velež oštećen i pokraden na toj utakmici. Najviše me pogodilo tendeciozno suđenje i ponašanje glavnog sudije, ali i pomoćnika koji su imali, najblaže rečeno, prepotentan odnos prema nogometašima, ali slobodno mogu reći i samom klubu Velež. Ne vjerujem da je neko iz FK Goražde uticao na njihovo ponašanje, ali sistem vođenja takmičenja u Prvoj ligi FBiH gdje krovni nogometni savez nema potrebne ingerencije jednostavno nema smisla", stoji u pismu.

Popularni Princ s Neretve smatra kako je status koji je više nego nakaradan treba pod hitno mijenjati da se ne bi slične situacije dešavale kako u Prvoj ligi FBiH tako i u Prvoj ligi RS.

"Svi se dobro sjećate koliko je napora Komitet za normalizaciju učinio da se nogomet nastavi igrati u Bosni i Hercegovini, da se reprezentaciji omogući igranje u kvalifikacijama za svjetsko i evropsko prvenstvo. Bojim se da je i Premijer liga BiH zapostavljena, a sve pod okriljem uspjeha našeg nacionalnog tima. Reprezentacija je svetinja, ali se mora voditi računa o regularnosti Premijer lige, Prve lige FBiH i Prve lige RS. Nadam se da će ovo pismo doći do onih koji odlučuju direktno o regularnosti takmičenja i da će se zaustaviti oni koji misle da svojim privatnim vezama i podmetanjima mogu naškoditi ne samo Veležu nego bilo kojem klubu u Bosni i Hercegovini", napisao je Bajević.

Dobitnik Državne nagrade za sport BiH je za kraj istakao da pismo piše prije svega kao sportista, Veležovac i kao obični navijač uz molbu da se iz nogometa i iz sporta izbace svi oni koji narušavaju zalaganje i trud sportista generalno.

Podsjetimo, Bajević je u dresu Veleža odigrao 400 utakmica i postigao 170 golova od 1967. do 1975. godine, a bio je član čuvenog trija BMV (Bajević, Marić, Vladić).

(Sport.ba)

Učitaj još novosti