13. 03. 2019 - 11:50
DRAMATIČNO U TUZLI, KAPITEN „SLOBODE“ POSLAO PORUKU: "Pozivam...
907
Shares
DRAMATIČNO U TUZLI, KAPITEN „SLOBODE“ POSLAO PORUKU:

IZLOŽENI RAZNIM PRIJETNJAMA

DRAMATIČNO U TUZLI, KAPITEN „SLOBODE“ POSLAO PORUKU: "Pozivam policiju, tužilaštvo, da ovu našu poruku..."

Sport.ba
13. 03. 2019 - 11:50
0
Shares

Zbog pritiska i prijetnji kojim su izloženi u proteklim danima, poslije utakmice protiv FK Željezničar, jučer je održan je sastanak stručnog štaba i igrača FK Sloboda.

Nakon stastanka, oglasio se kapiten kluba sa Tušnja Perica Ivetić.

"Moram reći da u gradu, gradu svih vjera i nacija, gradu koji spaja i zbližava, nažalost fudbaleri i treneri, posebno Zlatan Nalić, nisu sigurni. Molio bih sve strukture Grada Tuzla, gradonačelnika koji je uvijek bio uz nas i pomagao nam, smatram da će i sad. Pozivam policiju, tužilaštvo da ovu našu poruku, koju šaljemo u prijateljskom tonu, shvate ozbiljno i da stanu iza nas i da nam omoguće rad", uputio je Ivetić apel, a na tome nije stao.

"Želim da obavijestim navijače FK Sloboda da mi jako teško egzistiramo, da imamo razne prijetnje, ucjene i da jednostavno više ne možemo da trpimo, a to nema veze sa rezultatima. Mi trenutno dobro stojimo na tabeli i dobro igramo. Molio bih da se svi uključe jer ovo nije mali problem. U 21. vijeku, gradu kao što je Tuzla je velika sramota. Mi svi fudbaleri smo iza našeg trenera i stojimo čvrsto. Biti ćemo odlučni i istrajni do kraja da istjeramo ovo, a to je bezbjednost svih nas i trenera našeg."

Ivetić ističe kako pojedinci preko kluba, uslovljavajući predsjednika i stručni štab, nastoje ostvariti lične interese, a sva dešavanja u vezi s ovim slučajem su preusmjerena nadležnim organima kako bi FK Sloboda“ mogla normalno nastaviti sa svojim radom. 

Učitaj još novosti