13. 03. 2019 - 11:31
"Penal za Juve nije postojao. Atletico je DRASTIČNO oštećen!"
907
Shares

ANDUJAR TVRDI:

"Penal za Juve nije postojao. Atletico je DRASTIČNO oštećen!"

Sport.ba
13. 03. 2019 - 11:31
0
Shares

Atletico je prvi meč u Madridu dobio s 2:0 i zaista je bilo malo onih koji su Juventusu davali ozbiljnije šanse. Pogotovo kada se zna kako Cholova četa igra odbranu. 

Međutim, nisu računali na izuzetno raspoloženog Cristijana Ronalda, koji je osim hat-trickom u Ligi prvaka izbacio Jorgandžije.Očito je već sada da je Stara dama sve snage preusmjerila na Ligu prvaka. Serie A već odavno nije interesantna, tu im premca nema, ali svi sanjaju ušati trofej.

Nevjerovatno zvuči da ekipa koja u svojim redovima ima jednog Griezmanna u revanšu nije stvorila čak niti jednu polušansu. Upravo zbog toga i nisu zaslužili više.

cristiano-ronaldo-juventus-atletico-madrid-champions-league-1612lqd28uekw1updnslv2mcsr

Ronaldo je odigrao još jednu utakmicu za pamćenje. Prva dva gola zabio je glavom, a treći, odlučujući, u samom finišu utakmice postigao je iz penala nakon što je Bernardeschi srušen u kaznenom prostoru.

Četiri minute prije kraja, fantastični Federico Bernardeschi sjurio se u kazneni prostor Atletica, pobjegao je Angelu Correi, ovaj ga stiže i rukom vidljivo s leđa ruši na travu. Sudac Bjorn Kuipers je bez razmišljanja pokazao na bijelu tačku.

cristianoronaldo

Interesantno da se previše nisu bunili ni igrači Atletica, ali Marcino ''oko sokolovo'', španski sudija Andujar Oliver je za ugledni madridski list rekao da je bilo laganog dodira, ali da intenzitet kontakta nije bio dovoljan za bijelu tačku.

"Correa je dotaknuo Bernardeschija, ali to nije dovoljno za najstrožu kaznu".

juventusAndujar je inače vrlo aktivan nakon bitnih utakmica i vrlo često komentariše odluke svojih kolega sudija. Međutim, njegov osvrt neće previše značiti Jorgandžijama jer su zaustavljeni već u osmini finala...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti