12. 03. 2019 - 16:10
ABRAMOVICH JE U VELIKIM PROBLEMIMA: Conte ne misli popuštati,...
907
Shares
ABRAMOVICH JE U VELIKIM PROBLEMIMA: Conte ne misli popuštati, a Sarriju se sprema otkaz

PREMIERSHIP

ABRAMOVICH JE U VELIKIM PROBLEMIMA: Conte ne misli popuštati, a Sarriju se sprema otkaz

Sport.ba
12. 03. 2019 - 16:10
0
Shares

Čelsi se nalazi u velikom problemu, kazna za transfere će uskoro biti na snazi a ni stvari sa Sarijem nisu najčistije. Italijan veći deo drugog dijela sezone "koketira sa otkazom" čime bi postao jubilarni deseti šef struke kojeg Rus otpušta od preuzimanja Čelsija 2003. godine.

sarri

Međutim, prije toga Abramovič mora da riješi stvari sa pređašnjim Italijanom na klupi - Antonio Konte ne odustaje od novca koji mu pripada zbog prikjevremenog otpuštanja.

Bivšem treneru Juventusa je ostalo još godinu dana važećeg ugovora prije prekida saradnje od strane čelnika Čelsija, a Italijanu ne pada na pamet da odustane od nadokande od 10.5 miliona eura koliko je zarađivao godišnje na "Stamford Bridžu".

antonio-conte-manager-of-chelsea-kisses-the-premier-league-trophy-picture-id686365810-800

Sa druge strane Abramovič želi da mu ospori to pravo zbog stvaranja nesklada i loše atmosfere u timu prije prekida saradnje, podsjetimo Konte je javno pričao da ne računa na Dijego Kostu što se Abramoviču nije svidjelo.

Slučaj će najvjerovatnije doživjeti sudsko vjećanje, Rus je do sada na prijevremene prekide saradnje potrošio 82 miliona eura!

Jedini izlaz bi mu bilo da Italijan uskoro nađe novi angažman, poslije odbijanja Gvardiole i Zidana Konte je navodno ponovo najbliži povratku na klupu "Stare dame".

antonioconte

(Sport.ba)

Učitaj još novosti