09. 03. 2019 - 08:34
SINOĆNJA POBJEDA JUVENTUSA JE BILA HISTORIJSKA: Navijači...
907
Shares
SINOĆNJA POBJEDA JUVENTUSA JE BILA HISTORIJSKA: Navijači Bianconerra ovo ne pamte od 1982. godine

SERIE A

SINOĆNJA POBJEDA JUVENTUSA JE BILA HISTORIJSKA: Navijači Bianconerra ovo ne pamte od 1982. godine

Sport.ba
09. 03. 2019 - 08:34
0
Shares

Talijanski prvak Juventus nastavio je niz nepobjedivosti u Seriji A i nakon utakmice 27. kola tamošnjeg prvenstva. Bio je branitelj naslova domaćin utakmice protiv Udinesea kojem je sučelio momčad u kojoj nije bilo uobičajenih nositelja igre budući da ih je trener momčadi Massimiliano Allegri odlučio odmoriti pred uzvrat u osmini finala Lige prvaka protiv Atletica.

moise-kean-1

Madridski tim u tu utakmicu ulazi s prednošću od 2-0 pa u Juventusu nisu željeli riskirati mogućnost povrede svojih zvijezda i tako se oslabiti pred ‘biti ili ne biti’ ogled u elitnom takmičenju.

allegri

No, i bez igrača od kojih najviše dobivaju, Juventus je bio na visini zadatka pa je imao i četiri pogotka prednosti prije no što je Kevin Lasagna u 84. pogodio za konačnih 4-1.

Junak susreta bio je Moise Kean koji je postigao uvodna dva gola na utakmici, a njima se upisao i u klupsku  historiju. Naime, s 19 godina i osam dana starosti postao je najmlađi igrač koji je za Juventus zabio dvaput u prvenstvenom susretu nakon Giuseppea Galderisija koji je isto napravio 1982. godine u dobi od 18 godina i 329 dana.

Za Juventus su još zabili Emre Can s bijele tačke i Blaise Matuidi.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti