05. 03. 2019 - 09:56
DRAMA U SVLAČIONICI ROME: Igrači bojkotuju Di Francesca,...
907
Shares
DRAMA U SVLAČIONICI ROME: Igrači bojkotuju Di Francesca, trener Rimljana pred otkazom, spasiti ga može samo Džeko

LIGA PRVAKA

DRAMA U SVLAČIONICI ROME: Igrači bojkotuju Di Francesca, trener Rimljana pred otkazom, spasiti ga može samo Džeko

Sport.ba
05. 03. 2019 - 09:56
0
Shares

Igrači Rome u srijedu navečer igraju u gostima protiv Porta revanš utakmicu osmine finala Lige prvaka. U prvom susretu, na Olimpucu, slavila je Roma sa 2:1, pa tako Porto ima dobre šanse da se na kraju nađe u narednoj rundi zbog gola u gostima.

roma-dzeko

Također, Roma je pod velikim pritiskom pred ovu utakmicu, a to se posebno odnosi na trenera Eusebija Di Francesca za kojeg bi to mogao biti posljednji meč na klupi rimskog kluba ukoliko ne uspiju izboriti plasman u četvrtfinale.

roma-dzeko-1

Di Francesco je prošle godine Romu vodio do polufinala kada su u četvrtfinalu napravili senzaciju i izbacili Barcelonu. No, Vučici ove sezone ne ide baš najbolje i sve glasnije su priče da bi Di Francesco mogao dobiti otkaz ako Roma ispadne od Porta.

difrancescodzeko
 
Također, talijanski mediji prenose da Di Francesco nema baš najbolju atmosferu u svlačionici jer su neki igrači otvoreno poručili da su protiv njega. Navodno, pojedinci ga čak i bojkotiraju, u nadi da će on uskoro otkaz.

Talijani već uveliko spakuliraju o njegovom nasljedniku, a navodno je prva želja Rome bivši trener Chelseaja, Antonio Conte, poznatiji kao tiranin.

conte3

Hoće li se Di Francesco i ovoga puta izvući ovisi i o raspoloženju Edina Džeke. Ukoliko Zmaj bude na visini zadatka i Roma prođe Porto, moguće je da i trener Rome preživi na klupi Vučice.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti