05. 03. 2019 - 07:00
IDE STOPAMA ALIJA? TYSON FURY JE POSTAO MUSLIMAN! Cijeli...
907
Shares
IDE STOPAMA ALIJA? TYSON FURY JE POSTAO MUSLIMAN! Cijeli svijet u čudu, svi su vidjeli ovaj snimak - dilema više nema! (VIDEO)

UOČI MEČA S WILDEROM UČIO FATIHU

IDE STOPAMA ALIJA? TYSON FURY JE POSTAO MUSLIMAN! Cijeli svijet u čudu, svi su vidjeli ovaj snimak - dilema više nema! (VIDEO)

Sport.ba
05. 03. 2019 - 07:00
0
Shares

Amerikanac i Britanac neće u ring 18. maja kako je bilo planirano...

wilder-nokaut-furyjaBorba između Tysona Furyja i Deontaya Wildera neće se dogoditi u proljeće. Iako je WBC nakon njihovog meča 1. decembra u Los Angelesu zahtijevao brzi revanš, ništa od toga neće se dogoditi uskoro, prenio je Yahoo Sports.

wilder-srusio-furyja

Naime, Fury je nedavno s ESPN-om potpisao ugovor težak 80 miliona funti, a budući da je Wilder vezan sa Showtimeom, to je odmah značilo problem.

"Wilder protiv Furyja nije borba koja će se sljedeća dogoditi. WBC federacija dobila je obavijest kako će Fury biti u drugoj borbi, a iako Wilder ima želju za revanšom, borba između njih bit će pomjerena za kasniji datum", rekao je prvi čovjek WBC-a Mauricio Sulaiman.

fury2

Dvoboj je bio zakazan za 18. maja, a Wilder će svejedno tada u ring, vjerojatno s Dominicom Breazealeom.

wilder

"Ovo je bilo kao da nam je netko ispustio balon. Bili smo vrlo uzbuđeni zbog revanša i izgubili smo nekoliko mjeseci da bismo završili posao. Odlučit ćemo brzo", istakao je Sulaiman.

Wilder je, pak, na Twitteru prozvao Furyja s kojim bi se mogao sučeliti tek na kraju godine.

wilder-fury1

"Žao ti je, ku*kin sine. Znali smo da si to rekao jer si znao da se ne boriš sa mnom. Tražio si prvo borbu za za zagrijavanje. Ne krivim te, i ja bih isto učinio da mi je mozak rasut po cijelom ringu."

fury-wilderU međuvremenu, kao što je i obećao, Tyson Fury je novac od borbe protiv Deontayja Wildera dao beskućnicima. Donirao im je engleski bokser čak 7 miliona funti, a taj će novac neosporno dobro doći svima onima kojima je potreban.

wilder-fury2

Fury je tako sebi priskrbio titulu najvećeg humanista među boksačima, što je samo jedna od titula koje idu uz njegovo ime i prezime. Ne samo da je jedan od najboljih boksača današnjice, što sugeriraju brojni veliki uspjesi koje je ostvario, nego se pokazuje i na planu velike ljudskosti.

wilder-fury1

Već je prije samog meča protiv Deontayja Wildera kontaktirao razne udruge u Engleskoj, koje će njegovu zaradu od sedam miliona funti, iskoristiti za gradnju kuća najpotrebitijima.

fury

“Donirao sam svoju cijelu posljednju zaradu, no nisam to napravio da bih promovirao sebe. Pomažem ljudima i ne tražim hvalospjeve zbog toga. Niti želim da me nazivaju nekime tko čini dobra djela”, rekao je Fury, koji trenutno putuje po svijetu i promovira revanš s Wilderom.

fury-u-naletu

Prvi meč je završio neriješeno, a revanš bi se trebao dogoditi kasnije ove godine. Prije prvog meča, Tyson Fury i njegov tim okupili su se u krug i proučili Fatihu. Mnogi su odmah pomislili da je Kralj cigana prešao na islam. Ali, zasad od toga nema ništa...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti