23. 02. 2019 - 18:15
HAT-TRICK MESIJA ZA PREOKRET BARSELONE Noćna mora sa Sevilju
907
Shares
HAT-TRICK MESIJA ZA PREOKRET BARSELONE Noćna mora sa Sevilju

ŠPANIJA

HAT-TRICK MESIJA ZA PREOKRET BARSELONE Noćna mora sa Sevilju

Sport.ba
23. 02. 2019 - 18:15
0
Shares

Derbi kola odigran je na "Sančes Pishuanu" u Sevilji, gdje su domačini  dočekali lidera na tabeli Primere i aktuelnog šampiona, ekipu Barselone.

Sva očekivanja su ispunjena, veliki broj golova, teror u režiji Lionela Mesija i na kraju pobejda Barselone od 2:4 (2:1).

Igrao se 22. minut kada je pukla kontra Sevilje, sjajno su je istrčali Ben Jeder i Navas, Francuz je odlično povukao, potom dodao loptu do Španca, koji rijetko postiže golove ali ovu priliku nije mogao da propusti, šutao je iz dobre pozicije i zatresao mrežu iza Ter Štegena za 1:0.

Nije dugo trebalo Kataloncima da se oporave od šoka, Rakitić je poslao loptu ka Mesiju, koji je bio u kaznenom prostoru rivala, a Argentinac hvata magičan volej i već u 26. minutu poravnava rezultat.

Nisu gosti iz Katalonije blistali u prvih 45. minuta, imali su mnogo problema u defanzivi, što se posebno vidjelo u 42. minutu.

Tada je Sarabija probio po desnoj strani, zavrnuo je potom loptu u sredinu, gdje je na desetak metara od gola Barse bio Merkado, koji nije propustio priliku da vrati prednost Sevilji.

 

Sa 2:1 se otišlo na odmor, a Valverde je na samom startu drugog dijela napravio dvije izmene, uveo je Dembelea i Roberta umesto Vidala i Semeda.

To je dalo rezultate u 67. minutu, Dembele je dodao do Mesija, a ovaj desnom, slabijom nogom, poslao pravi projektil sa ivice kaznenog prostora, Vačlik je bio nemoćan, 2:2.

A onda, 85. minut, Alenja je pokušao sa ivice kaznenog prostora, lopta je zakačila nekog od defanzivaca Sevilje i pala pred noge Mesiju, koji lukavo lobuje Vačlika, postiže het trik i donosi prednost Barseloni prvi put na utakmici.

Sve dileme je u sudijskoj nadoknadi otklonio Luis Suarez, na asistenciju Lionela Mesija, koji je još jednom terorisao Sevilju, oborio je i rekord po broju golova protiv jedne ekipe u Primeri, dao je 28 golova Andalužanima u svojoj karijeri.

Barsa na čelu sa 10 bodova više od Atletika i 12 od Reala, ali uz utakmicu više od madridskih rivala.

Sevilja porazom ostala na petom mestu, sada četvrtoplasirani Hetafe ima dva boda više od Andalužana.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti