23. 02. 2019 - 15:31
UMJESTO BORBE ZA TITULU PUKLA BRUKA: Tottenham ponižen protiv...
907
Shares
UMJESTO BORBE ZA TITULU PUKLA BRUKA: Tottenham ponižen protiv Burnleya

PREMIERSHIP

UMJESTO BORBE ZA TITULU PUKLA BRUKA: Tottenham ponižen protiv Burnleya

Sport.ba
23. 02. 2019 - 15:31
0
Shares

Izabranici Maurisija Poketina doživeli su poraz na "Turf Muru", Barnli je kod kuće bio bolji od "Pjevaca" rezultatom 2:1 (2:1). Vratio se Kejn na teren poslije povrede, pripretio je u 16. minutu "Kleretsima", ali je za malo bio neprecizan.

Mogao je Barnli do gola u 34. minutu, ali je Ešli Barns tukao preko gola iz solidne pozicije. Otišlo se bez golova na odmor, da bi nakon pet minuta igre u nastavku Kejn odlično šutirao sa preko 20 metara udaljenosti, ali je Tom Hiton sjajnom paradom uspio da sačuva mrežu.

A onda, 57. minut, Vud trese mrežu Sparsa nakon kornera za 1:0 u korist domaće ekipe. Nije dugo trajala radost Barnlija, kako je u 65. minutu, nakon auta Rouza, Kejn pobjegao odbrani "Kleretsa" i matirao Hitona za ekspresno poravnanje rezultata. Krenuli su Sparsi u ofanzivu, ušao je i Fernando Ljorente umjesto Vinksa, igrali su u tom trenutku sa tri špica, Kejnom, Sonom i Ljorenteom.

Ipak, umalo da Barnli već u 71. minutu vrati prednost, Hendrik je pokušao iz dobre pozicije, ali je tukao pored gola Sparsa. Pokušao je potom Meknil u 77. minutu, ovoga puta Ljoris na visini zadatka, a onda 83. minut, Gudmundson šalje loptu pred gol gostiju, na pravom mesto našao se Ešli Barns, koji sa par metara lako trese mrežu "Pevaca" za 2:1.

Duboko u nadoknadi šansa za Sparse da ponovo dođu do izjednačenja, pokušao je Lamela, ali je Hiton sačuvao mrežu, ali i tri boda za ekipu Barnlija.

Neće Kejn po dobrome pamtiti povratak na teren, Sparsi su nakon četiri vezana trijumfa doživeli neočekivan poraz i čini se da su ispali iz trke za titulu, kako imaju pet bodova manje od Sitija i Liverpula, uz utakmicu više od "Redsa". Barnli je vezao osmi meč bez poraza u PL, te su sve dalje od opasne zone.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti