23. 02. 2019 - 11:18
NEVJEROVATNO, ALI ISTINITO: Sarri jedva čeka otkaz, jer će...
907
Shares
NEVJEROVATNO, ALI ISTINITO: Sarri jedva čeka otkaz, jer će imati odriješene ruke u NOVOM KLUBU

PREMIERSHIP

NEVJEROVATNO, ALI ISTINITO: Sarri jedva čeka otkaz, jer će imati odriješene ruke u NOVOM KLUBU

Sport.ba
23. 02. 2019 - 11:18
0
Shares

Iako je Mauricio Sari demantovao da se vidio sa Baldinijem direktorom Rome, italijanski mediji ne odustaju, ako dobije otkaz u Čelsiju, Italijan će se vratiti u domovinu.

maurizio-sarri

Mogao bi da prihvati poziv Rome, naime, prema informacijama iz Rime, predsjednik Palota je već otpisao Di Frančeska, Monći napušta klub, a i Toti nije raspoložen da ostane sa Baldinijem.

monchi

Roma ne može da garantuje 6 miliona eura koliko Sari ima u Čelsiju, ali on će dobiti odštetu od 5 miliona od "Plavaca", pa bi navodno pristao na četiri koliko mogu da plate Rimljani.

Situacija je sljedeća, Sariju se sviđa ideja jer je Di Frančesko igrao 4-3-3, on u El Šaraviju i Čengizu Underu vidi sjajne spoljne igrača, a u špic bi gurnuo Zaniola koji je dvadesetak centimetara viši od Martinsa koji je tu ulogu imao u Sarijevom Napulju.

Za Džeku ne bi bilo mjesta, on ima ponude Intera, ali i Vest Hema, a u veznom redu uz kapitena De Rosina, Sari bi želio pleja poput Žorginja, ili Tonalija, mlade zvijezde Breše, već ima Pelegrinija i Kristantea, plus Roma bi probala da se pojača Barelom iz Kaljarija koga je Sari tražio i u Londonu.

dzeko

Uz iskusnu odbranu, produžetak ugovora Kolarova, ostaje da se nađe desni bek, neko poput Hisaja, i da na taj način Sari formira novu verziju Napolija.

On i dalje odbija da se izjasni o pregovorima sa Romom, ali sve ukazuje da bi to mogla da bude sljedeća stanica.

sarri4

(Sport.ba)

Učitaj još novosti