22. 02. 2019 - 23:26
Abramovič dao Sarriju još dvije utakmice, nasljednik je...
907
Shares
Abramovič dao Sarriju još dvije utakmice, nasljednik je APSOLUTNO NEOČEKIVAN

I TO JE MOGUĆE

Abramovič dao Sarriju još dvije utakmice, nasljednik je APSOLUTNO NEOČEKIVAN

22. 02. 2019 - 23:26
0
Shares

Koliko će još dugo Maurizio Sarri sjedati na klupi Chelseaja? Početkom sezone izgledalo je kako je Roman Abramovič pronašao trenera za duge staze, ali Talijan u posljednje vrijeme niže loše rezultate. Sve je na neki način počelo pomalo sramotnim porazom od Bournemoutha (4:0), a slijedio je potop od Manchester Cityja (6:0) te nemoć protiv Manchester Uniteda (2:0). Sarri je izgubio povjerenje svlačionice, a engleski mediji već neko vrijeme pišu kako će vrlo brzo uslijediti njegov odlazak sa Stamford Bridgea.

Ugledni Telegraph smatra kako su Sarriju ostale dvije utakmice za dokazivanje. Kupio je vrijeme s prolaskom Malmoa u Europskom kupu, ali Šveđani ipak nisu neko mjerilo kvalitete. To sigurno jesu Manchester City, protiv kojeg Chelsea u nedjelju igra u finalu FA Kupa, te Tottenham, gost Chelseaja u srijedu u Premiershipu. Uspjeh u te dvije utakmice ostavio bi Sarrija na klupi, a ako talijanski trener izgubi u obje utakmice, onda bi već krajem sljedećeg tjedna trebao biti bivši.

Zamjenu Chelsea navodno već ima. Telegraph piše kako to nije nikakvo razvikano trenersko ime, već da bi Abramovič na klupi želio vidjeti Stevea Hollanda. On je do sada samostalno vodio samo Crewe Alexandra u sezoni 2007./08. i tada u League One, trećem rangu engleskog nogometa, jedva spasio klub od ispadanja osvojivši 20. mjesto sa samo 2 boda više od zone ispadanja. Nakon toga je Holland prešao u Chelsea gdje je prvo vodio rezervnu momčad da bi šest godina bio pomoćnik u prvoj momčadi. Samostalno je vodio jednu utakmicu, onu protiv Sunderlanda u prosincu 2015., a od 2016. je pomoćnik u engleskoj reprezentaciji.

Chelsea bi Hollanda zaposlio do kraja sezone, ali prije svega će se trebati dogovoriti s Nogometnim savezom Engleske, ali i dati otkaz Sarriju…

Učitaj još novosti