22. 02. 2019 - 13:38
ENGLEZI ZNAJU KAKO DA PREVARE FIFU Abramovič želi da proda klub?
907
Shares
ENGLEZI ZNAJU KAKO DA PREVARE FIFU Abramovič želi da proda klub?

ENGLESKA

ENGLEZI ZNAJU KAKO DA PREVARE FIFU Abramovič želi da proda klub?

Sport.ba
22. 02. 2019 - 13:38
0
Shares

Čelsi je već reagovao, najavio da će se žaliti, a naravno, prema statutu FIFA oni će prvo uputiti disciplinskoj komisiji odgovor i žalbu koja će biti odbačena.

chelsea-fans-and-flag

Sljedeća stepenica je CAS, odnosno Arbitraža u Lozani, tu se čeka, odlaže izvršenje kazne što bi značilo da bi mogli da kupuju na ljeto.

Ako Lozana potvrdi odluku FIFA, onda u ljeto 2020. mogu da odlože kaznu, naravno prethodno i u januaru, ali imaće ovo ljeto da prodaju Azara i kupe igrače, odnosno ojačaju tim.

Šta nas uče dosadašnji slučajevi?

Barsa je izdržala kaznu, odložila ljeto, onda narednog kada nisu imali pravo doveli su Turana i Vidala, otišli su Ćavi i Pedro, pomenuta dva pojačanja su čekala do zime kada su ih registrovali.

Kod Reala bilo je uspješnije, smanjili su im i kaznu, a morali su da plate manje novca. Naime, oni su propustili samo januar, dok je Atletiko morao da pauzira dva roka, ali zadržalo su Grizmana, kupili Vitola i poslali ga na pozajmicu, pa su se i na kraju izborili.

Čelsi čeka isti put, da spreme novac za ljeto, popune tim i onda narednih 18 mjeseci ne kupuju igrače...

Samo ima problem, Abramovič navodno želi da proda klub, ali sada to neće učiniti, ali ne želi ni da ulaže previše, pa opet, u svakom slučaju, ako vjerujemo da će Sari biti smijenjen, veliko je pitanje koji bi trener prihvatio izazov u nerješenoj situaciji...

 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti