22. 02. 2019 - 09:45
12 MILIONA PREGLEDA ZA JEDNU NOĆ Zenitovi navijači napravili...
907
Shares
12 MILIONA PREGLEDA ZA JEDNU NOĆ Zenitovi navijači napravili su čudo

RUSIJA

12 MILIONA PREGLEDA ZA JEDNU NOĆ Zenitovi navijači napravili su čudo

Sport.ba
22. 02. 2019 - 09:45
0
Shares

Poznato je da su Rusi pravi fudbalski fanatici, da njihovi klubovi imaju ogromnu podršku, ali je u četvrtak uveče viđen i špalir kakvim se ne može pohvatili mnogo evropskih velikana.


Fudbaleri Zenita, poraženi su u Istanbulu od Fenerbahčea sa 1:0 golom Islama Slimanija, pa im je u revanšu trebao svojevrstan "vjetar u leđa" kako bi uspjeli da nadoknade zaostatak. Dobili su dodatan motiv, i to kakav. U trenucima kada se autobus sa igračima približavao stadionu "Krestovski", krenule su da se pale baklje. Redom, jedna za drugom, sa lijeve i desne strane, i to je trajalo i trajalo. Više stotina metara su navijači palili pirotehnička sredstva i tako poslali sjajnu sliku (tačnije video snimak) u svijet.

Taj video snimak je za 12 sati vidjelo više od dva miliona ljudi, a ovaj gest je bio sjajan podstrek za fudbalere Zenita. Koji su već u 4. minutu poravnali rezultat u dvomeču golom Magomeda Ozdoeva, a golovi Sardara Azmuna su donjeli veliku radost Rusima za konačnih 3:1 i prolazu u osminu finala (rivala će saznati u petak od 13 sati).

(Sport.ba)

Učitaj još novosti