21. 02. 2019 - 18:15
OVO BI MOGAO BITI VELIKI UDARAC: Jurgen Klopp na meti...
907
Shares
OVO BI MOGAO BITI VELIKI UDARAC: Jurgen Klopp na meti disciplinske komisije

LIGA PRVAKA

OVO BI MOGAO BITI VELIKI UDARAC: Jurgen Klopp na meti disciplinske komisije

Sport.ba
21. 02. 2019 - 18:15
0
Shares

U meču koji se igrao 4. februra ekipa Liverpula je gostovala u Londonu na "Olimpijskom" stadionu Vest Hemu. Meč je itekako obilježio glavni sudija Kevin Frend, posebno kod nedosuđivanja ofsajda Džejmsa Milnera, asistenta kod vodećeg gola "Redsa" u 22. minutu.

Meč se završio nerješenim ishodom (1:1), ali je menadžer Liverpula Jirgen Klop smatrao da je ova greška iz prvog dijela igre uticala na Frendovo suđenje u nastavku.

"Čuo sam da je naš gol postignut iz ofsajda, siguran sam da je i sudija to znao. U 50/50 situacijama uvijek bi sudio slobodan udarac za domaći tim, što nam je svakako odmoglo", prokomentarisao je Nijemac po završetku te utakmice.

klopp

Presuda je stigla danas, njemački stručnjak će po odluci FA Engleske morati da plati kaznu od 45 hiljada funti zbog sumnje pokazane u integritet engleskog sudije.

Ovo inače nije prva kazna za trenera "Redsa", već je platio osam hiljada funti kada je uleteo na teren "Enfilda" u dramatičnoj pobjedi nad gradskim rivalom Evertonom golom Divoka Origija u samoj završnici meča.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti