21. 02. 2019 - 16:39
GUARDIOLA U OGOMNIM PROBLEMIMA: Pred najbitnije utakmice je...
907
Shares
GUARDIOLA U OGOMNIM PROBLEMIMA: Pred najbitnije utakmice je saznao GROZNU VIJEST

CARABAO CUP

GUARDIOLA U OGOMNIM PROBLEMIMA: Pred najbitnije utakmice je saznao GROZNU VIJEST

Sport.ba
21. 02. 2019 - 16:39
0
Shares

U nedjelju je na programu finale Liga kupa između Mančester sitija i Čelsija.

Oba tima imaju veliku želju da se domognu prvog trofeja u sezoni, mada se čini da će veći motiv imati "Plavci", kojima je to gotovo jedina šansa da se domognu srebrnine ove sezone, pritom su i u rezultatskoj krizi, trener Mauricio Sari će se protiv "Građana" boriti za posao.

chelsea-city3

Nedavno su se ova dva tima sastala u okviru Premijer lige na stadionu "Etihad", "Građani" su pred svojim navijačima demolirali Čelsi sa čak 6:0.

Ipak, Gvardiola bi mogao da ima kadrovskih problema pred finale, kako su pod znakom pitanja za meč sa "Plavcima" Gabrijel Žesus i Džon Stouns.

Dvojac je propustio meč sa Šalkeom u okviru osmine finala Lige šampiona, bili su podvrgnuti tretmanu zbog povreda zadnje lože.

Inače, fudbaleri Sitija i stručni štab su sinoć ostali u Njemačkoj, iako je uglavnom praksa da se poslije gostovanja odmah putuje kući, ali je Gvardiola želio da se njegovi igrači dobro naspavaju, kako bi što odmorniji dočekali duel sa Čelsijem u finalu Liga kupa, koji je na programu u nedelju od 17:30 h na stadionu "Vembli".

city2

(Sport.ba)

Učitaj još novosti