21. 02. 2019 - 10:45
OVO MIJENJA BAŠ SVE, ISPAŠTAT ĆE PJANIĆ Pred Modrićem je...
907
Shares
OVO MIJENJA BAŠ SVE, ISPAŠTAT ĆE PJANIĆ Pred Modrićem je ugovor života, ali s nevjerovatnom željom javio se i Cristiano Ronaldo

HOĆE LI HRVAT STOPAMA PORTUGALCA?!

OVO MIJENJA BAŠ SVE, ISPAŠTAT ĆE PJANIĆ Pred Modrićem je ugovor života, ali s nevjerovatnom željom javio se i Cristiano Ronaldo

Sport.ba
21. 02. 2019 - 10:45
0
Shares

Španski Telemadrid objavio je kako je Real ponudio vrtoglavih 12 miliona eura godišnje Luki Modriću uz produženje ugovora, prema kojem bi hrvatski veznjak i kapiten druge reprezentacije sa Svjetskog prvenstva u Rusiji, uz 'kraljeve' ostao do (najmanje) ljeta 2022. godine.

real-modric-benzema

Podsjetimo, 33-godišnjem veznjaku prošlog ljeta stizali su pozivi iz milanskog Intera, koji mu je nudio ugovor na četiri sezone i desetak miliona eura godišnje, no na kraju je ipak odlučio ostati u 'kraljevskom klubu'.

Sada se pak u priču uključio i torinski Juventus, točnije najveća zvijezda 'Stare dame', Cristiano Ronaldo, koji je postavio zahtjev čelnicima svog kluba - dovedite mi bivše suigrače iz Reala.

real-marcelo-modric-ramos

Uz Brazilca Marcela, koji je navodno već 'gotova stvar', Ronaldo bi u novoj momčadi volio vidjeti Luku Modrića i Raphaela Varanea.

marcelo

Nakon poraza u Madridu od Atletica, u provj utakmici osmine finala LP-a, to je sasvim i razumljivo.

U Juventusu vjeruju kako bi Ronaldo mogao nagovoriti Modrića na dolazak u Torino i planiraju za njega ponuditi 30 miliona eura. Našem bi igraču ponudili trogodišnji ugovor s opcijom produženja na još jednu dodatnu sezonu, a kako bi Modriću osigurali mjesto, prodali bi Matuidija, Khediru, Pjanića ili Bentancura.

juve-pjanic

Varane bi pak stigao kao osvježenje za dosta vremešnu obranu koju sada čine Barzagli, Chiellini i Bonucci, sve igrači stari preko 30 godina.

varane5

Ova priča oko Ronaldova zahtjeva pomalo je neobična, kada se sjetimo kako su reagirali i sâm Portugalac, ali i brojni njemu bliski ljudi - nakon što je Luka Modrić osvojio sva moguća priznanja za svoja dostignuća u 2018. godini. Istina, Modrić s ezbog toga nije naljutio, ali hoće li opet htjeti 'raditi za Ronalda', teško je očekivati.

 

Učitaj još novosti