20. 02. 2019 - 10:24
NA POMOLU JE BORBA SVIH BORBI: Ukoliko se sklopi dogovor ovo...
907
Shares
NA POMOLU JE BORBA SVIH BORBI: Ukoliko se sklopi dogovor ovo će biti jedna od najvećih BITKI U HISTORIJI MMA SPORTA

MMA

NA POMOLU JE BORBA SVIH BORBI: Ukoliko se sklopi dogovor ovo će biti jedna od najvećih BITKI U HISTORIJI MMA SPORTA

Sport.ba
20. 02. 2019 - 10:24
0
Shares

Svaki put kada bi Mirka Filipovića pitali o revanšu protiv Fedora Emelianenka, legendarni hrvatski borac bi ostao suzdržan. Znao je i jasno reći da je to dvoboj koji ga jednostavno ne zanima. U posljednje vrijeme je odgovarajući na pitanja novinara ustvrdio da bi po mnogima najveći MMA borac teške kategorije u historiji trebao u penziju, piše Fight Site.

cro-cop-i-fedor

Ali ako je pitati predsjednika Bellatora Scotta Cokera, on to neće dopustiti prije nego što Emelianenko odradi uzvrat svih uzvrata – onaj protiv Cro Copa.

“Znate, to je nešto o čemu ću morati razgovarati s Fedorom Emelianenkom. Nisam pričao s njim nakon meča u Los Angelesu. Uvijek sam mu rekao da ukoliko želi odraditi meč u Rusiji ili Japanu, prije nego što krene dalje i umirovi se, to bi bilo vrlo zabavno za našu kompaniju. Posebno, ako bi se htio boriti u Moskvi”, jasan je Coker koji je u činjenici da su Mirko i Fedor prvi put nakon dugog niza godina dio iste organizacije, vidi veliku priliku.

Dvojac se prvi put susreo 28. oktobra 2005. na Pride priredbi “Final Conflict”, a slavio je ruski borac odlukom sudaca. Bio je to jedan od najiščekivanijih mečeva u historiji slobodne borbe, ali i dvoboj koji se redoviti uvrštava u TOP 10 svih vremena.

emelianenko-i-filipovic

“Znam da Mirko želi osvetiti taj poraz. To mi je rekao osobno. Njegov menadžment me konstantno pitao o tom meču. Ali do sada nisam pričao s Fedorom o tome”, objašnjava Coker.

Ove izjave su u suprotnosti s onima koje je Cro Cop nedavno dao.

fedor

“Iskreno, nemam želje to odraditi. Mislim da je Fedor gotov. Više ne može primati udarce. Volim ga jako, on je legenda ovog sporta. Prema meni, on je najbolji”, nedavno je izjavio Filipović uoči meča protiv Roya Nelsona kada su ga američki novinari pitali o eventualnom revanšu s legendarnim Rusom.

Vraćajući se iz SAD-a, Filipović je još u utorak novinarima na aerodormu izjavio da se treći meč protiv “Big Countryja” vjerojatno neće dogoditi unatoč glasinama koje je pokrenuo sam Nelson.

U svojoj “osvetničkoj misiji” posljednjih godina, Filipović je svladao Gabriela Gonzagu i sada Roya Nelsona. Osim Fedora, u Bellatoru se bori i Cheick Kongo koji je Cro Copa svladao 2007. godine, ali i Frank Mir koji je bio bolji od Filipovića 2010. To su svakako opcije koje će Mirko razmotriti, ali sigurni smo da bi njegovi fanovi ipak  najviše voljeli vidjeti još jednom njega i Emelianenka u istom borilištu.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti