18. 02. 2019 - 20:57
SKANDAL U ŠPANIJI: Real iz Madrida prijeti istupanjem iz LIGE
907
Shares
SKANDAL U ŠPANIJI: Real iz Madrida prijeti istupanjem iz LIGE

ENDESA

SKANDAL U ŠPANIJI: Real iz Madrida prijeti istupanjem iz LIGE

Sport.ba
18. 02. 2019 - 20:57
0
Shares

U finalu košarkaškog Kupa kralja Barcelona je nakon produžetka savladala Real Madrid, u utakmici koja je dan kasnije dospjela na naslovnice španjolskih medija.

Razlog? Real prijeti da će prestati s igranjem u španjolskoj ACB ligi jer je razočaran sudijskim greškama na svoju štetu!

Kraljevski klub je silno želio osvojiti trofej u svom WiZink Centeru, sve je bilo spremno da za veliku feštu. Trebalo je još "samo" pobijediti najvećeg rivala i pred svojim navijačima podići pehar.

Međutim, Barca i košarkaš iz  Hrvatske Ante Tomić imali su drukčije planove. Tomić je postigao 14 koševa, imao sedam skokova i dvije asistencije, a upravo je on 1.2 sekunde prije kraja produžetka ubacio pobjednički koš.

Taj koš je izazvao dosta kontroverze jer su suci tek nakon pregledavanja snimke ocijenili kako se radilo o silaznoj putanji prilikom blokade od strane slovenskog reprezentativca Anthonyja Randolpha.

Bilo je i nekih situacija u kojima se Barca žalila na sudijske odluke, stoga čudi što iz Reala dan kasnije poručuju: "Postoji ideja o takmičenju izvan Španije, gdje bismo imali jednake uvjete s ostalim klubovima. Ne tražimo ništa drugo nego isti tretman za sve", poručili su iz Madrida.

Sve sugerira kako će ovo finale, osim onog na parketu, dobiti još nekoliko "produžetaka"...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti