17. 02. 2019 - 20:36
VILJAREAL PREGAZIO SEVILJU Iako su ih mnogi već odpisali "žuta...
907
Shares
VILJAREAL PREGAZIO SEVILJU Iako su ih mnogi već odpisali

ŠPANIJA

VILJAREAL PREGAZIO SEVILJU Iako su ih mnogi već odpisali "žuta podmornica" napravila senzaciju

Sport.ba
17. 02. 2019 - 20:36
0
Shares

"Žutoj podmornici" ne cvjetaju ruže ove sezone, ali je utisak da su bolji dani pred njima.

Došli su do tek četvrte pobjede u ligi ove sezone, kako su na stadionu "De la Keramika" slavili protiv Sevilje sa čak 3:0 (2:0).

Poveli su u 20. minutu, Kazorla je izveo korner sa desne strane, a najbolje se u kaznenom prostoru Sevilje snašao Alvaro, koji matira Vačlika za 1:0. 

Potom je izglednu šansu na drugoj strani u 31. minutu utakmice propustio Munir, šutirao je iz više nego dobre pozicije pored gola, a kazna je stigla u poslednjem minutu prvog dijela, kada je Karlos Baka odlično pronašao Ekambija, koji bez problema duplira prednost Viljareala.

U nastavku je ponovo Sevilja priprijetila preko Munira, ali je ovoga puta Asenho bio na visini zadatka, da bi u 62. minutu Vačlik sačuvao svoju mrežu na drugoj strani, nakon pokušaja Alfonsa Pedraze.

Sve je postalo jasno u 86. minutu, kada je Pedraza pobjegao odbrani Sevilje po lijevoj strani i potom efektnim udarcem matirao Vačlika za konačnih 3:0.

Mogao je Ekambi da postigne i drugi gol na meču samo par minuta kasnije, ali je njegov udarac sa ivice kaznenog prostora završio na stativi.

Velika pobjeda za Viljareal, koji je još uvijek u opasnoj zoni, ovo im je bio tek četvrti trijumf ove sezone, pa su sa 23 osvojena boda na 18. mestu, imaju bod manje od Selte i tri od Valjadolida.

Što se tiče Sevilje, ozbiljno su ugrozili četvrtu poziciju, imaju 37 bodova, jedna više od Hetafea i dva od Alavesa, koji tek igra svoj meč 24. kola.

 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti