17. 02. 2019 - 14:07
KATASTROFA MADRIĐANA: Girona odnijela puni plijen sa Bernabeua
907
Shares
KATASTROFA MADRIĐANA: Girona odnijela puni plijen sa Bernabeua

PRIMERA

KATASTROFA MADRIĐANA: Girona odnijela puni plijen sa Bernabeua

Sport.ba
17. 02. 2019 - 14:07
0
Shares

Izgleda da Realu ne ide kada se igra u popodnevnim terminima. Danas su na svom terenu dočekali Đironu, vodili su veći dio meča, ali su na kraju izgubili, bilo je 1:2 (1:0).

casemiro

Uopšte nije mirisalo da će Real Madrid danas izgubiti utakmicu, počeli su dobro, imali šansu preko Vaskeza, da bi u 25. minutu stigli do prednosti. Toni Kros je uputio loptu u kazneni prostor, fantastično je pronašao Kazemira koji glavom smiješta loptu u mrežu za 1:0.

VAR je bio na strani Đirone kada su gosti primili i drugi gol, Marselo je tada smijestio loptu u mrežu, ali je video tehnologija potvrdila da je bio ofsajd. I u nastavku je bolje krenuo Real Madrid, imali su šansu preko Benzeme, ali je bio neprecizan glavom.

Tada je Đirona krenula ozbiljno prema golu Real Madrida, namirisala je slabiju odbranu i stizala bez problema do šansi. Prvo je jednu propustio Lozano kada je zadivljujuće Kurtoa odbranio.

Onda je usledio 64. minut kada je Ramos igrao rukom u kaznenom prostoru, Stuani je preuzeo odgovornost i pogodio za 1:1. Nije to bilo sve od Đirone, nastavili su sa napadima, pogodili prečku preko Portua u 70. minutu, a onda novi gol u mreži Kurtoe. Portu je ovoga puta bio precizan, nakon odbijene lopte Kurtoe, smestio mu je loptu u gol za konačnih 1:2!

Fantastično je Đirona igrala tih deset-petnaest minuta, uragan je zbrisao Real Madrid.

Real je pokušavao do kraja na sve načine da stigne do gola, nije uspio, Bejl je imao jednu šansu, ali otišla je u nepovrat, rezultat je onaj koji odgovara Đironi i ostalim protivnicima Reala u borbi za vrh. Pokušao je i Kurtoa na samom kraju, bila je to velika šansa za golmana Reala, ali nije ni on uspio da postigne gol. Vrijedno pomena jeste da je Serhio Ramos dobio crveni karton, pa će propustiti narednu utakmicu Reala.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti