16. 02. 2019 - 20:35
HERTHA U POSLJEDNJOJ SEKUNDI OSTALA BEZ 3 BODA: Pogledajte...
907
Shares
HERTHA U POSLJEDNJOJ SEKUNDI OSTALA BEZ 3 BODA: Pogledajte kako je legendarni Claudio Pizzaro odnio bod iz BERLINA

BUNDESLIGA

HERTHA U POSLJEDNJOJ SEKUNDI OSTALA BEZ 3 BODA: Pogledajte kako je legendarni Claudio Pizzaro odnio bod iz BERLINA

Sport.ba
16. 02. 2019 - 20:35
0
Shares

U posljednjoj večerašnjoj utakmici 22. kola nemačke Bundeslige, Herta je na svom terenu bila na pragu pobjede, ali je Verder ipak došao do boda, bukvalno u posljednjoj sekundi utakmice - 1:1!

Ključni detalj sa ovog meča dogodio se u 25. minutu, kada je Marko Grujić osvojio loptu ispred svog kaznenog prostora, a u nastavku akcije uslijedila je kontra kroz sredinu koju je na asistenciju Kalua završio Zelke za 1:0.

05

Mogla je Herta i do ubjedljivijeg vodstva, Ondrej Duda je u finišu prvog i početkom drugog poluvremena opasno prijetio, a Verder je bio najbliži gol u 83. minutu kada je pokušaj Maksa Kruzea izblokirao protivnički igrač.

Kako se bližio kraj meča, gosti su bili sve ambiciozniji, Herta je pokušavala da odugovlačanjem sačuva prednost ali joj se to nije isplatilo.

U posljednjim trenucima sudijske nadoknade, gosti iz Bremena su iznudili slobodan udarac na 18 metara od gola, izveo ga je veteran Klaudio Pizaro, koji ''probija'' živi zid i šalje loptu u mrežu - 1:1! Bukvalno je to bio poslednji sekund meča, više se nije ni igralo...

 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti